theOWNER

My photo
johor, Malaysia
iman mau kasi tinggi,kalau boleh nak kalahkan ustak

status semasa

sedang menikmati 'syurga' sebelum jatuh ke bumi.wee~

Sunday, July 18, 2010

the two BIG event,baby!

wa tak tau ni kebudayaan belah mane -_-"






1st Event,

Malam Kesenian Islam(MKI)
DSS,Universiti Tenaga Nasional
Jumaat,8.00-11.00pm




1st time for me to attend this kind of event and one word for sure,SUPERB!aku taklah sealim mane,iman aku taklah sekuat mane,tapi sekurang-kurangnye aku taklah sebuta mane kn?

malam tu ad persembahan dari Algebra (kump nasyid),nazrey johari(raihan),idat,dr lim swee tin,akbar azmi & yasin sulaiman...yg paling aku suka,persembahan bentomen dr kump Astena (anak seni Uniten)...persembahan yg abstrak tp ckup menyentuh jiwa..serius cakap,siapa yg tak datang,lu orang rugi bhai!

for UNITEN's student,free..IPT's student,just rm2,for adult,rm5...konsert lain bayar mahal2 korang boleh pergi,tak kan majlis Islam macam ni korang tak mampu nak bayar kot???

bila cakap mcm ni aku teringat kata2 dr Ust Long,


"kamu patut bersyukur dapat hadir ke majlis ilmu begini kerana kamu semua adalah insan yg dipilih oleh Ilahi untuk menghadiri majlis-Nya"


faham tak?kalau tak faham,renungkanlah ye..cermin diri,tanya hati :)


2nd event,

Bon Odori (festival kebudayaan Jepun)
Shah Alam
Sabtu,5.00-11.00pm



1st time jugak pergi event ni..taklah best mane sbb aku tak minat sgt kot..even kt sekolah dulu aku ambil Bahasa Arab utk subjek bahasa Asing...

dkt tgh2 padang ad pertunjukan tarian rakyat Jepun..aku tak join pun..MALAS!plus,sangat ramai orang!

semalam sgt ramaiiiiiiiiiiii chinese..kiri kanan depan belakang penuh chinese...haish -_-"

aku survey ke satu kedai ke satu kedai yg lain,beli air,sushi,sosej Jepun & apa2 ntah lagi..perut aku perut Melayu lah!not suitable for any of their food :(
apa lagi eh?err...smlm jumpe my bro Alep,zuley & keroll(schoolmate)!!!keroll bwk HOTguy!handsome ok!err...hari ini baru aku tau,that HOTguy,my FB friend...sorry weyh,aku tak tau tu kau -_-"

hasilnya,
semalam sgt penat sebab siang hari aku ke Alamanda,SHOPPING!

extra event!

shopping!
Alamanda
Sabtu,10am-2.30pm


these are what i bought yesterday,

1 nichii's grey cardigan
1 goggles' purple cardigan
1 goggles casual blouse
1 tropicana life purse
1 tropicana life t-shirt
1 selendang coklat (baru nak belajar pakai)
2 vincii's heels

exact amount i've spent?lu pikirlah sendiri!

amaran untuk pakwe : poket anda TIDAK BOLEH kosong tanpa DUIT! :D



ah!cunnye wa! :D

boleh bace ke???:D

16 comments:

Nabiel said...

ohhh~
even tuh rpenye kt s.alam!!
ptt la rmi giless..huhuhu

iemaZAIMAH said...

yup2 :D

lipop92 said...

glrh vavi mox pkai shawl .hahahha .cardi stu la beb .glrh shoppng .tp , ak plek la ,sjak msok uniten brubah ko .ak ske la the frst pic 2 .hahha .18sx !

lipop92 said...

glrh vavi mox pkai shawl .hahahha .cardi stu la beb .glrh shoppng .tp , ak plek la ,sjak msok uniten brubah ko .ak ske la the frst pic 2 .hahha .18sx !

cEro said...

owh sh*t..
knape bon odori tu aku tak tau lgsg??
aku dok shah alam pon tak tau?

iemaZAIMAH said...

lipo,
aku berubah cmne beb?aku pun xtaw la..bru kau sorg je ckp gtu kot..haih -_-"

cero,
ne aku taw doe kau..kau duk dlm umah je ke pe?

maCy said...

memula egt ben ashaari td..keh3

iemaZAIMAH said...

ha?ape yg ben ashaari nye macy?

zai said...

sis pun nakg festival jepun tu tp clash dgn activity fakulti plakk...

act bnyk lg kot carnival..carnival bunga kt putrajaya pun ada kan

dtg shah alam tak bgtaw pun..isk iskk

iemaZAIMAH said...

alorh...xde numb lah!sob3 :(

caliph shuriken said...

owh, bon odori..
slalu kt penang, x tau plak ada kt shah alam kali ni...

iemaZAIMAH said...

every kt shah alam kot..dyeorg yg ckp :)

luvly mya said...

haha,,gila bnyak u shopping beb..wehh...nak jumpa laaa. :)

iemaZAIMAH said...

jom lah beb!dtg lah sni!

Amer A. said...

gambar yg 1st tu tak leh bla.

iemaZAIMAH said...

eh?????sape kau?AHAHAHHAHAHAHAA!