theOWNER

My photo
johor, Malaysia
iman mau kasi tinggi,kalau boleh nak kalahkan ustak

status semasa

sedang menikmati 'syurga' sebelum jatuh ke bumi.wee~

Wednesday, June 23, 2010

aku rasa aku dah cukup comel,kau tak rase ke?

time:7.00pm/23 june 2010

mood:think like a thinker

tajuk tak boleh blah!sila baling tomato busuk atau stoking busuk ke arah gua..

err.. siapa yg ada no telefon aku tapi tak pernah call aku?takpe la..tak payah call..sbb nanti kau tergoda dengan raksasa ni -_-"

aku tak suke jawab call dari orang yang TAK PERNAH langsung dengar suara aku =)

main reasons why on earth zaimah don't want to talk to strangers on the phone is,

after my first hello,he will say this,

"iema,manjenye suara"

and then this,

"alahai,comel la suara u"

this also,

"takde la..mne de (repeating my words),manje la u ni"

err..ini pun ada jugak,

"tak tahan la dengar suara ima" (FUCK!aku tak buat pape la weyh!)

pervert la korang!AHAHAHHAHA!sbb tu aku takut gilerh nak voice call kt YM or jawab nombor sesat..serius takut..

oh ye,Mat Pit dulu ada hantar sms mcm ni instantly after our first call,

"babe,suara u..COMEL..i'm absofuckingly sure"

dia ada cakap macam ni mase kiteorg gayut dulu,

"babe,ur voice..sebijik mcm my ex..cara u cakap..manje2 u pun sebijik mcm dia"(wa syak sbb ni kot dia dah tak nak rapat dgn wa)

err..secara jujurnye,wa tergoda dekat dia..dulu la!dulu woi!sekarang dah tak..ades -_-"


motif entri ini : jangan la kecil hati kalau aku tak nak voice call dengan kau,aku malu la =)


#ariend,ima malu taw mse arien ckp suare ima comel..AHAHHAHAHA!


HARI INI ADA DUA ENTRI,SILA SCROLL KE BAWAH

Tuesday, June 22, 2010

a day after a day before


err..heartiest gratitude to all my trusted readers =)


ni pun aku tak tahu apa benda..AHAHAHHAAHAHHAHAHA!

Sunday, June 20, 2010

what more can i say?YTN rocks!



err..lmbt sgt kot nk cerita...tp xpe lah =)

HARI PERTAMA

  • aku dtg awal!before 8am dh ada kt ILSAS
  • org pertama yg aku jumpe nama dia Emira..member lme ni..pnh jumpe masa pergi Kem PRS Kebangsaann time aku f4 (2008)
  • lepas tu jumpe Arie!!!Arie ensem gile!er...jujur ni..keling,kau ensem doe!(excited sbb knl dh lme tp xpnh jumpe..err..dye invited readers gak ni)
  • jumpe ramai lagi org tp masa tu ackward lg..sbb bru knl..then pergi daftar bla2
  • aku dpt roommate dr terengganu,Fahimah..name dh dekat2..tp dia kecik je..comel!
  • ptg tu trus grouping..nama team aku Arena..kereta nasional siot!team gua rock!!!
  • bendera semua nak comel2 kn?AHAHAHA!battle cry mmg gempak la sume2 tu..
  • err...byk yg aku dh lupe la..tu la..lmbt sgt update..adoii
  • malam tu ad ceramah2 sikit dgn Ust Long..err..aku nangis (jangan la gelak!)
  • malam tu balik hostel mcm celaka!ad akak2 sgup tunggu kiteorg balik and tkutkan kiteorg..dyeorg ckp bgunan tu keras bla2..klu nampak jgn jerit la ape la..wak lu!nme pun konkrit,mmg r keras!
  • tapi malam tu aku cuak gak sbnrnye..AHAHAHAHAHHA!tapi..kesian Fahimah..dia tak boleh tidur langsung..setiap 10minit dia kejut aku..AHAHAHA!mule aku tkut gile nk bukak mata igt sape la yg cucuk2 blkg aku suruh bgun..hehe..penakut gak aku ni rupenye..

HARI KEDUA


  • sebab Fahimah tak leh tidur,kiteorg berjaga dari pkul 3.30am..pstu g mandi siap2 dan terus ke surau..gua pergi kuliah subuh beb!caye la weyh!
  • hari kedua exhausted gilerh!byk aktiviti lasak..pagi tu ad senamrobik.AHAHAHAH!err..dh lme tak senamrobik,terabur giler aku pagi tu..
  • paling suke commander crawl!mcm askar i aritu u!aww~
  • spider web plg sial kot..dh r tinggi!takleh touch ape2 lak tu..tp takpe..aku sacrfice diri..tu pun ad org kne jd stairs taw..(err..1st time pijak blkg org,Aliff Amzar!my heroooo)
  • aktiviti malam paling syok!candle war!mcm perang btul..cume pkai air je..seronok2..oh!aku tak basah pun malam tu..hehe..credits to our great commander,Abu Hassan..dia ni mmber aku dr f3..kenal lme tapi tak pernah jumpe jugak (kan aku dh ckp,mber aku satu Malaysia..ngee~)
  • so,ni malam last..malam tu ad party2 sket sbb birthday emira hr tu..lepak stu bilik rmai2..mule2 bergosip,pstu pndah ke duit,bual lak psl ekonomi negara,tukar pulak ke politik,najib anwar gay bla3..pstu cite psl israel lak..smpi ke illuminati freemason..bla3
  • tidur pkul 3lbeyh (err...wa tak g kuliah subuh esoknye)

HARI KETIGA

  • hari last!sedih gile kot!pagi tu masih ad ldk..ad aktiviti love and care..aku dukung orang weyh!gagah siot Zaimah!
  • love and care ada pose paling kontroversi..boyak n fakhri r ni..ades
  • pastu ad aktivit face painting..AHAHAHAHHA!muke aku abes mcm kne chicken-pox..cume warna warni je kalernye..fasi kiteorg best!sebaya lak tu..sporting gilerh..aku conteng2 muke dye hr tu..Iqa!rindu kau la weyh!
  • after solat Jumaat ad talk sikit psl polisi YTN..then ad penutupan..pstu balik
  • tak sempat nak peluk cium kwn2 sbb sume parents dh dtg..takpe!nanti leh jumpe lagi la!

NOTA TAMBAHAN

  • penjaga kiteorg name Kak Ruby,dia sporting sgt! =)
  • fasi aku name Atiqa,sebaya je dgn kiteorg ni =)
  • group aku,Arena dpt kumpulan terbaik =)
  • penghulu kiteorg name Abu Hassan,penghuluwati Fahimah =)
  • aku dengan Fahimah kongsi name..aku Imah1,dia Imah2..Mieza yg kasi nama..
  • kami kembar!sorang kecik sorang besar!dah janji nak jadi roommate taw..aqid,nnt kite stu bilik jugak taw!

err...aku dh tataw nak tulis ap lg..sori la klu serabut sket..

oh!aku daftar msuk UNITEN 27Jun 2010..Foundation in Electrical Power Engineering =)

Saturday, June 19, 2010

Tuesday, June 15, 2010

aku menangis hiba kalau kau tak baca entri ni

short notification =)
16,17 dan 18 Jun saya tak ada
orientasi pemegang biasiswa YTN di ILSAS
err..objektif utama entri ini ialah

"aku harap korang rindukan aku selama 3 hari aku takde ni"

terima kasih,
saya sayang anda

ikhlas daripada,
budak pompuan bajet HOT



**err...entri sebenar yg bawah2 ok =)

Monday, June 14, 2010

#2 ini sekali lagi bukan novel cinta leleh


F:female M:male

F :u..if and only if,someday i'll stop remind u to have ur meal,wishing u morning and night,giving u kisses..will u find me?
M :no..coz i know u had find someone better than me..u dah happy..why should i interfere?
F :don't u feel sad?
M :a bit rindu..silap..banyak kot rindu i nnti


khayalan awangan sangatlah indah,
indah bertambah andai realiti,
jiwang karat tak boleh blah,
kalau tak suke boleh pergi mati.
(ini pantun,bukan lirik lagu mahupun gurindam seloka)


**tamat khayalan**


err...sekali sekala nak bermanja..apa salahnya kan?
sekali sekala sembunyikan kekerasan..apa salahnya kan?
sekali sekala menghamparkan kelembutan..apa salahnya kan?
sudah jemu dibilang kasar,sudah jemu dipanggil ganas..
aku masih punya hati yg lembut walau luaran aku keras..
aku masih punya jiwa yg manja walau tutur aku lancang..
ingat ya,aku masih seorang perempuan =)

END.

#ehehehe..jgn kau panggil aku minah jiwang pulak lepas ni..wa lempang lu sedas dua nnt..AHAHAHA!

---ini part 1,kalau mahu, boleh jenguk =)

#1 ini bukan novel cinta leleh


F: female M:male

F :u..i nak ur bio..dah lame nak mintak tp asyik tak sempat je..i want ur fullname,ur birthday,sibs n place...boleh?
M :erk?(nama dia),(umur dia),i anak sulong,ad 2 adik laki
F :birthdate?
M :24. 8
F :lame lg la..hehe..birthday ur wife bile?
M :wife?
F :yelah..wife u la..
M :err..mase bile i kawen?
F :huh..igt ni..birthday ur wife 9th April
M :hehe..happy belated bday syg

ini bukan filem romantis,
ini bukan novel cinta,
ini juga mungkin bukan realiti,
jangan tertipu dengan sms romantis kami,
AHAHAHAHAHAHAHA!


**tamat mainan khayalan**


saya nak bagi pesan,

awak,jangan mainkan perasaan orang..nanti orang mainkan perasaan awk
awak,awak tau karma itu apa?kalau tak tau, awak boleh google
awak,awak dah hancurkan khayalan saya..nnti akan ada org hancurkan realiti awak
awak,saya tak simpan dendam,saya cuma terluka sikit je
awak,saya harap awak sedar yg awak dah buat jiwa saya kacau
awak,jangan datang lagi ye dgn harapan palsu awak tu
awak,saya dah temu bahagia saya yg baru,awak jangan kacau ye
awak,selamat tinggal, saya harus pergi dari khayalan lalu

END.

#err...apa motif?aku pun tak pasti...boleh kau tolong jelaskan?aku bayar singget nnt =P

Saturday, June 12, 2010

woi!

time:10.45am/13 june

mood:kampung boy!

woi!aku kat kampung ni woi!

line macam cib*i!AHAHAHAHA!slow gilerh wa cakap lu..(bangang zaimah,dh nama pun kampung)

pagi2 hubby wa call..terharuu..darl,i love u (apa merepek ni woi??)

eh,korang rindu aku tak?alaa..sehari je aku tak online..jangan la rindu i..i malu nyah! (aww)

malam tadi aku tido awal wo00o..pukul 11 dah mamai layan World Cup (sbb tu la wa mamai)

ini la post paling sampah pernah aku taip (eh,tak!ada lagi yg lebih sampah)

ok..aku mintak izin mengundur diri..aku rindu korang..hik3(gedik2)

END.

#balik rumah nanti aku komen semua entry baru korang okeyh ;)



**it's now 3.45pm and i'm home!ahahahahah!malam nanti aku singgah blog korang k..love ya!

**it's 4.30pm and i done my blog walk..hik3 =P

Thursday, June 10, 2010

oh,L.O.S.E.R!

aku nak dia..ada sesiapa boleh bagi?yg kiri tu(mpos arh kalau kau tak minat kpop pun)


time:6.20am/11 june

mood:morning sunshine!

tak tidur!tak tidur!tak tidur!tak tidur! (ulang arh sendiri seribu kali)

hutang tag melambak..award pun melambak...bertimbunnnnnnnnnnnnnnn...hari tu dah tulis note siapa yg bagi..lepas tu note tu HILANG!sedihnyeeeee ='(

maaf awal2 untuk sesiapa yg tag iema ok..iema akan berusaha mencari note itu atau mungkin iema cari semula dr cbox..maaf..maaf..iema btul2 tak sangka note tu boleh hilang =(

oh ye,sy ada abg baru..i mean,a bro to share my problem with..iema panggil dia orang utan je..sbb dia blaja dkt UNITEN muadzam..hehe..orang cakap ada abang angkat ni nnt terangkat..apa yg terangkat weyh??apa??aku tak tau la weyh...btw,he's taken la..so gua tak heran =)

ada orang bace blog iema..dia cakap iema ganas..laaa,ye ke?hmm..lps ni iema lembut2 ok?sopan2 ok?AHAHAHAHAHAA! (opss..terlepas la)

urgh..entry ni bosan..siapa baca aku SAYANG smpai laptop ni mati?eh,tak cukup?ok2..aku sayang smpai mati =) (dah bace komen,aq tglkn LOVE note kt chatbox kau nnt)

hmm..

hmm..

hmmm..

hmmmmm..

ok..wa surrender..idea tak mari..ad sesiapa nak aku promote dia kt blog?ahahahaha!geli-gelian aku..blog sendiri kucar kacir nak promote blog orang lak..tahi-tahian sungguh..

END.

#nak cari target baru..untuk dimanjakan..ada calon??(ad mcm mntk penampar tak ayat ni?)

ada tak aku cakap aku budak aries?

time:4.50pm/10 june

mood:hurm??

WANITA API

Wanita api dilahirkan di bawah lambang Aries(21 Mac-20 April), Leo(24 Julai-23 Ogos) dan Sagittarius( 23 November-21 Disember).

*Dilahirkan sebagai pemimpin
-gila kuasa boleh dikira berkepimpinan tak?

*Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
-ini namanya tetap pendirian =)

*Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
-wa mmg tak tau malu..romantis??kau baca sendiri la ini dan ini

*Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
-maaf kepada bakal suami..saya queen control..awak masih nak jadi suami saya?

*Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris.
-awak..ye ke?maaf..saya tak suke hipokrit =)

*Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
-ruang yang cukup luas?besar mana lagi ruang yg dia nak ni?

*Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.
-ahahahhahahaha!patut lah orang cakap aku tak setia..

found it from a blog...sesiapa yg bukan wanita api,maybe u could refer this site =)

END.

#hiro yuyunk dah bukan yuyunk lagi..sbb dia ad ramai awek..AHAHAHA!

Wednesday, June 9, 2010

it's NOT a date!




#susah bile ada orang yg tak percaya pd kawan sendiri =)


Tuesday, June 8, 2010

the feeling just wasn't right


time:1.30am/9 june

mood:flying higher than before

if u just could hear my soul screaming
if u just could see my mind running
if everything could possibly laying out there
u would know how painful i am right now

if there any chances that i could grab
if there any second that could have
if there any spaces that i could spare
i would tell u the truth lies inside

if u could feel my sorrow
if u could hear my misery
if u could read my pain
u would know how twisted i am right now

the feeling wasn't right all along
its tearing my heart into pieces
this feeling wasn't what i need
but its keep coming for me
u wouldn't know how painful i am
alone in the dark without your company

hearing u laughing out loud with them
but not with me
seeing u spending some time with them
but not with me
it's torturing me though inside
even u see me laughing outside

END.

#hmm..latihan ke?taklah..ini hati saya =)
2nd #lagu masih sama seperti di bawah =)


Monday, June 7, 2010

for quite sometimes,i MISS u


time:2.20pm/8 june

mood:flying nowhere

yes,for quite sometimes,i miss u
but it doesn't mean that i need u
just a bit of floundered emotion
helpless in dwelling with memory

yes,for quite sometimes i miss u
but it doesn't shows my true feelings on u
just a bit of sweet memories
hoping for the repeat of the moment

yes,for quite sometimes i miss u
but do u miss me too?
our fond relation and silly action
nevertheless,you are just a memory

yes,for quite sometimes i miss u
but are u worthy enough to be miss?
while u act nothing when i left u
while u're the one who let me go

yes,for quite sometimes i DO miss u
but what should i do?
crying beside ur things?
hugging ur pictures?
pffttt!i ain't that silly,no more

u,u,u,u and u...get ur freaking face out of my mind!!!!


aku buang lagu..memekak!nak dgr klik ni


END.

#yeah!wa dh lama tak speaking maa..minggu depan ada orientasi pemegang biasiswa YTN doe..mst kne speaking selalu..aiyak!!!

Sunday, June 6, 2010

Ya Allah..


time:1.00am/7 june

mood:masyaAllah

sile terkejut..zaimah malam ini tidak mencarut atau memaki

aku nak nak nak nak nak sangat update blog

tapi line internet sangat sangat sangat astarghfirullahalazim

aku dah tak boleh ckp ape dah..kecewa la weyh!

dah!esok aku bayar bil broadband..cilaka lu maxis! (opss...abaikan..abaikan..tolonglah abaikan)

END.

#hari rabu ad double date dgn Mamat & Arep lagi..hiro yuyunk,boleh tak i g??u ksh tak lalink?

**line streamyx ade..tp aku dh malas..adoii..nnt la aku update ye..jgn rndu2 taw..aww! ;P

Saturday, June 5, 2010

block ke goblok?





jap...korang faham ke goblok tu apa?

tak faham eh?takpe lah..tak jadi aku nak menulis

choww..gua down sedownnye =|
maaf2..provokasi lebih..aku malas menulis sebenarnye

END.

#iPhone please?

2nd #pakwe alam maya seronok tak?nak satu boleh?
-dah2..pakwe2 ensem lu boleh blah..hiro marah gua curang..hiro yuyunk i laff u




Friday, June 4, 2010

hmm?

time:7.20pm/4 june

mood:hmmm

maaf maaf maaf maaf

saya terlalu penat untuk update..saya juga terlalu kecewa untuk update..maaf ye kawan2

saya belum tidur dari malam tadi..kasihanilah saya..

hari ini juga handphone saya rosak..kecewanya saya..

saya kecewa juga bile saya mendapati orang yg saya sukai tidak seperti dulu..terlukanya saya

malam tadi ada orang cakap sy hotstuff sbb keluar dgn kawan handsome2..maaf2..saya tak HOT..kalau HOT mesti sudah ada pakwe..tetapi mak saya cakap macam ini tadi,


"budak HOT mmg selalunye takde pakwe"


jadi,saya tak HOTTTTTTTTTTTTTTTT...saya nak pakwe lah! (ini bukti aku bukan lesbian seperti yang apeng katakan,..oh,acid juga)

END.

#bapak gedik shial zaimah!!!sorry2..entry mencari publisiti mungkin..huh..aku betul2 penat =|

Wednesday, June 2, 2010

hangout with boyfriendS =)



#sangat susah bile ada kawan yg tak percaya dekat kite..sorry to say,wa tak suke hak orang

KEMPEN KAMI BLOGGER PICISAN MENENTANG KEKEJAMAN ISRAEL!!


maaf kerna ku tidak bisa menghurai apa-apa mengenai hal ini..hanya sokongan dan doa sahaja yang mampu ku hulurkan..bukan tidak mahu tetapi biarlah mereka yg lebih berilmu menghurainya dengan lebih lanjut..biarkan insan yg kerdil ini mendukung teguh niat suci mereka..hanya doa insan biasa sahaja yg mampu ku hulurkan bagi mengiringi perjuangan ini

maaf..sedikit skema..andai anda menyokong,klik logo itu(yg atas sana tu weyh) untuk penerangan yg lebih lanjut =)

TAMAT.

#aku dah join weyh!kau bile lagi??

Tuesday, June 1, 2010

TAG for u sayang =)

time:10.30pm/1 june

mood:tagging u!

act,award ni pisah2..tapi iema jadikan satu..boleh kan missNEY?syg kamu kerana sudi tag iema..thanks!

award dan tag happy ini encik caliph bg juge..thx!


1
Apa yg bermain difikiran anda sekarang ni??
huh?ntah la ek..K.O.S.O.N.G

Apakah nama samaran u'all??
zaimah,iema dan macam2 lagi

Berikan 3 orang yg u'all sayang
you,you and YOU!

Panggilan utk si dia
siapa dia?you ke sayang? =)

Hadiah yg korang impikan dari seseorang yg istimewa..
kasih sayang..aww!jiwang!(geli..geli..geli)

Blog mane yg korang suke visit??
nmpk blogroll tepi tu tak?haa..yg tu lah

2
Adakah anda happy sekarang?
of course!

Kenapa anda Happy?
sbb takde masalah..yet =)

Apakah benda yang boleh membuatkan anda happy?
Mat Pit...please msg me back =)

Pernahkah anda menerima tag??
banyak dh kot..check my label baby =)

Nyatakan warna yang anda suka.
smoking hot red!

Beritahu 5 orang yang anda mahu tag.
amira najwa my baby-boo
aqid ensem my boo-boo-chak
ibrahim jamaludin my advisor-boo
mrCHUCK my syg-boo
ajie tahir my sweety-boo

Tuliskan sesuatu tentang orang yang anda tag.Tulis panjang2 pun takpe
amira najwa-cute sgt!UITM student rite now..sebaya dgn iema,single (nak isi ke?)

aqid -ensem sgt!roommate-to-be in UNITEN with me,sebaya jugak,she's taken by me (kan aqid?)

ayem-wise!my ex-schoolmate,will fly to IRELAND,sebaya,status:unknown (ahaha!)

mrCHUCK-kesayangan gua!studying in engineering of electrical power,tua!,status:tanye dia sndr(chuck!sy msuk UNITEN 26jun..sile rindu)

ajie-kanak2!UITM student tmpt yg sama dgn mya,sebaya,she's taken (kau kapel dgn spe weyh?)

**link blog mereka di blogroll sy ok =)

Adakah anda happy dengan apa yang ada?
absolutely!

3
tindakan anda bila dengar bunyi kilat dan petir?
beristighfar (suci taw i!)

reaksi anda bila ada orang mengutuk anda
kau pehal?nak kene tampo?

reaksi anda bila TERjumpa dengan artis favourite
OMG!OMG!awal ashaari! (terjerit-jerit dari jauh)

maxis or celcom
maxis forever baby!

TIGA bad habit
saya suke gelak kuat2
saya suka cakap kuat2
saya suka perasan kuat

apa yang anda lakukan bila ada orang lain sebuk dengan hal anda lu boleh blah tak?

apa reaksi anda bila TERkentut busuk / kuat di khalayak ramai
ape?normal lah..kau tak kentut ke?(cover2)

END.

#saya jawab tag untuk suke2..jawapan saya juga untuk suka2 =)