theOWNER

My photo
johor, Malaysia
iman mau kasi tinggi,kalau boleh nak kalahkan ustak

status semasa

sedang menikmati 'syurga' sebelum jatuh ke bumi.wee~

Tuesday, November 9, 2010

weeeee~

my GOD,dah lama kot tak update blog.hik hik hik :D

rindu tak?rindu tak?

mesti tak kn?

pe kes aku update gedik sgt ni?HAHA!

act,dah tak tau nk cerita apa-apa.lately nothing interesting to share with.sedih kan hidup saya?ye,sy tau. :)

ok,itu je nk cakap.anything,everything just contact me on my facebook ok :)

nak add,hntr msg dulu.skg ni kalau tak kenal,aku terus ignore.sorry :)

till our next meeting.toddles~

Monday, November 1, 2010

cero buncit.

siapa cero?dia seorang blogger,dia juga seorang kawan,dan dia buncit.kah kah kah!

maaf,entri ini bukan nak reveal siapa cero

cuma,


mari,mari,mari adik-adik,kakak abang,makcik pakcik,atuk nenek sekalian yg gemarkan peraduan!

kawan saya buat contest,mari ikut serta!


ok,sumpah aku tak reti nak promote apa-apa.hehe.sorry cero.

apa-apa pun,buat sesiapa yg berminat,untuk keterangan lanjut sila ke blog cero,null and alternate.

sebagai penutup,



p/s : hai cero,tiket wayang satu ye :)

Saturday, October 23, 2010

hey,i'm sorry.

1st of all,
maaf sebab saya sudah punya kurang waktu untuk melayan blog ini.FB juga menerima nasib yang sama.

maaf juga kerana sudah kurang jarang melawat blog rakan2.saya baca,cuma tidak meninggalkan kesan.

maaf kerana sudah sekian lama menyepi.saya sedang merawat luka dihati.

saya sayang anda semua :)

Sunday, October 17, 2010

sayang,happy birthday.



full of joys.

full of prays.

may your 18th be the best of your journey of life.

sayang awak ketat-ketat.

:)




macek,sorry lmbt wish.jarang online lah skg. :)

Sunday, October 10, 2010

and time flies away.

bila balik rumah,budak ni lah yg paling aku rindu.tak boleh taip besar-besar,nanti dia perasan.




repekan SATU


derap langkah tak laju tak perlahan.
masa tetap berlalu meninggalkan kita.
kelip mata sebanyak mungkin.
mengharap semua ini mimpi semata.


.................................

repekan DUA

esok final exam.aku?masih begini.oh,dasar pemalas.dileter tak pernah berkesan.dibebel makin membalas.oh,dasar keras kepala.

..................................

repekan TIGA

oh,sh*t. merepek apa aku ni?

woi,esok aku final exam.do pray for me.

exam habis hari Rabu.

aku balik Johor hari Jumaat.ok,siapa nak dating ngan aku?konfem takde.

...................................

repekan EMPAT

hari ini 10.10.10.lawa.tu je aku nak cakap.HAHA!

ada sesiapa kapel hari ni tak?clash lah 20.10.2010 nanti.

alang-alang tarikh kapel dh lawa,apalah salahnya tarikh clash pun lawa kn?bunyi mcm jeles.kah kah kah!

.....................................

repekan LIMA

eh,ini bukan merepek.

oi,engkau.lain kali main gitar lagi untuk aku k.

aku suka.gitar aku suka.kau pun aku suka.

jujur ni.aku tak pandai menipu.

Friday, October 8, 2010

bukan isi penting.


cakaplah aku tak pandai bersyukur.

cakaplah aku tamak.

cakaplah aku tak pandai menghargai.

yang aku tahu,aku semakin benci dengan apa yang ada di sekeliling aku sekarang.

getting sick with the environment,getting sick with the people.

alifah ilyana,bukan awak sorang yang tak bahagia dengan apa yang awak ada sekarang.

oh,aku rindu waktu itu.

walau kita tak nampak hebat,kita bahagia dengan diri yang kosong tanpa hipokrasi.

bila aku ketawa tak bermakna aku gembira.

bila aku tersenyum tak bermakna aku suka.

hakikatnya,aku semakin mual dengan apa yang ada di depan mata.


Tuesday, October 5, 2010

sampah busuk tiada berguna.


farid.






you are so fucking fuck! :)

dah lama aku pendam.

kau selalu buat muka bila nampak aku kan?kau pernah ketawakan aku pasal blog,kan?kau ejek aku jugak psl blog.bila aku bercakap,kau mencebik.kau akan pilih jalan jauh kalau aku ada berdekatan.apa yg aku pakai serba tak kena pada mata kau.kau cakap apa pagi tadi?heels patah ye kalau aku pakai?weyh buto.aku pakai heels tak pernah patah ok.and at least i am capable to wear one.

apa masalah kau dengan aku ha?kau ada masalah dengan perempuan gemuk ke?aku makan pakai duit kau ke?apa yg kau tak puas hati sangat dengan aku ha?ada masalah ke kalau aku tak lawa mcm perempuan-perempuan yang kau kejar?

berhentilah dari memperlekehkan orang..kau punya harga diri lebih rendah dari sampah busuk yang tiada berguna..


till then.my middle finger for u man.


Monday, October 4, 2010

ini untuk engkau.baca lah.


we start our relationship on 28th June 2007.
we apart without reason.
oh!we lost contact on end of 2008.
the we get in contact again in 2009.
you said that you were waiting for me.
but then,i found out that u already have a girlfriend.
and recently,u trying hard for me.
saying that u want to enter the same university with me.
saying that u want to visit me at my place.
hey dude,cut that out.
still trying hard even u already have a new one.


............................................

kau bermuka-muka.
aku tak suka.
aku tak kisah walau kau punya kekasih berjuta.
aku cuma benci diri kau yg penuh dusta.
tolong hentikan lakonan murahan kau tika ini juga.
sebelum aku mula merangka dendam membara.

.........................................

weyh lelaki.cukup-cukup lah tu eh?
kau nak msuk U yg sama dgn aku,masuklah.
tapi jgn salahkan aku,kalau aku berpura-pura tidak mengenalimu.

Sunday, September 26, 2010

u look so gay.


last saturday,i went for a movie at Alamanda.

it's a date u know.

full with excitement.he treat me lunch at pizza hut.

we watched 'Devil' together.wow,so romantic.

ok,aku tipu.keh keh keh :D

aku pergi dengan Hidayah la.aku takde pakwe.so,a BIG no to date.

well,cerita tu so-so je.not as great as Resident Evil and so on.but yet still entertaining.

btw,
hi mr gay-who-sits-next-to-me,
are u interested to be a movie director?are u interested to be a movie critic?because u are damn annoying talking out loud guessing the storyline and give such a pointless critics on the movies.even trailer pendek sekentut tu pun kau nak bg komen ye.and,and,and kau ketawa kuat sangat lah sial.cerita tu cerita suspen,bukan cerita lawak.shame on u.a big guy yet a gay.malu lah.jadilah lelaki sejati.kau dah la pakai cologne perempuan.euwww,so gross.and please,talk like man,not a GIRL.
ok.
bye.

i just wanna say that,

aku tak suka any kind of terpesong relationship.
and also annoying attidude in cinema

kenapa aku panggil dia gay?sbb dia mmg gay,dia cakap mcm gay,dia jalan mcm gay.and ,mereka berbual seperti pasangan kekasih.




i'm looking forward for The Legend
of The Guardian.siapa nak belanja?please,please,please. *puppy face



please,sayang.i want it badly.

Thursday, September 23, 2010

fucking retarded.

hai.

hari ini tajuk tiada kaitan dengan entri.

CHAPTER ONE.
time table for 2nd trisemester already came out on the website.

and i couldn't acces the website just because i forgot the stupid-bloody-hell password of mine.dah cube all the password yg konon2 aku akan guna.tetapi GAGAL juga.

so,how am i suppose to see my time table for my next semester?gila la weyh!mcm mana boleh lupa ni?

damn u short-term memory lost.no.F*CK u.eh..mak tak bagi mencarut...maaf mak..adik terlalu geram..kejap lagi adik ambil wudhu' ye?sayang mak..muahh3


CHAPTER TWO.
recently,my nights full with conversation till morning..between me and him..oh,he read my blog.

err...nak tulis ke tak?nak tulis ke tak?nak tulis ke tak?

tak jadi.

awak,thanks teman malam-malam saya. :)

next semester ingat janji kita.jumpa saya CUBA senyum ye.oh ye,goodluck test esok.

CHAPTER THREE.
the 1st trisemester has come to it's end..wah,cepatnya masa berjalan!

bersyukur masih di sini.tetapi bimbang andai rezeki tidak kekal di sini.

mybe i should do better for the next trisemester.

pray for me.thanks :)

CHAPTER FOUR.
few or my friends said,

"zaimah,kenapa kau garang sangat?"

tak sama lah.but similar.lebih kurang lah tu..ah!whatever.

so,this is my answer.

no,i'm not garang.just my tone of voice tegas and strict.so,u nmpk i mcm garang.but then,ye saya mmg brutal.tapi saya manja.tak caya?awak boleh tanya Hamidi Zulkifli.AHAHAHAHAHA!ok,aku tipu.act,that's the way i talk.and forgive me for my serious face reaction.close to me more and you'll figure out how i am really are.

once Hidayah did said,
"knowing u like an adventure.need to get close to you to know your real personality.so,it is a thrill to explore who you are."

oi,Dayah.mu ingat aku ni ada masalah split-personality kah?cepuk kang!

END.

nota kaki busuk :
22sept night
"oh,ramai jugak budak foundation batch aku yg hensem eh???ok,aku tergoda."

luahan hati yg jujur lagi ikhlas,
-iemaZAIMAH-





nota kecil untuk MOFASAD :

thanks add FB.kalau kau membosankan+senyap+tiada fungsi sebagai kawan dalam FB aku,aku remove kau okeyh?


Sunday, September 19, 2010

#230 just another stupid ramble

lately,ramai pulak yg kasi pesan,


pakwe tu jgn ramai sangat


korang nak aku menangis ke ketawa?sbb sekarang seorang pakwe pun tiada.

kurang ajar eh korang?pandai pilih timing.time aku kesepian lah korang serang aku.damn.

off topic,

petang 21sept : calculus quiz
22sept malam :calculus test
pagi 23sept : presentation cmpf112
24sept malam : physics quiz

these things made me forget the existance of a boyfriend



bongok.geli lah babi.sepi konon


Saturday, September 18, 2010

HA HA HA!

last entry entitled wednesday bla bla bla kn?salah tarikh dan hari!bongok zaimah.

act,on exact date,aku main mercun dgn kawan2 tepi tasik di uniten.yeah!bergegar UNITEN kami buat.hik hik hik.

resident evil : afterlife keesokan harinya lah.

by the lake,'mercun'ing and i got scars for this Raya.excited sangat lah katakan.berlari-lari dan berlanggar dgn org yg memegang bunga api.rosak muka i nyah!AHAHAHAA!(tapi parut tu dh nk hilang dah.)

i'm ignoring the camera.AHAHAHHA!ajaib!(aku yg kaler biru tu ok)


sempena Hari Malaysia keesokan harinya.

dah.malas nak letak banyak-banyak.yg penting malam tu best sbb main mercun ramai-ramai!budak lelaki pun ada sekali,dyeorg lah yg main mercun ganas-ganas..nak harap kan yg perempuan,aku sndr pun berlari sebatu untuk bakar satu mercun bom.HAHA!



alamak!gambar Hamidi takde pulak.hik hik hik (gedik.gedik.gedik)




recent update : boo zaimah sekali lagi,tarikh dh btul dah untuk resident evil,tapi pesta mercun ni sebenarnya hari selasa,14sept 2010.booooooooooooooooooo~

Thursday, September 16, 2010

wednesday,15sept.

went out for movie with my gurlfrienS.

i did invite ceroLILI,but he had to welcome his family back from kampung halaman.(dan dia berani cakap aku tak ajak dia keluar.weyh,aku merajuk.)

again,me and my girlfriends went to The Mines.HAHA!sikit-sikit pergi sana,macamlah takde tempat lain kan?but,for us,the place is not a big matter.the issue is with whom we spend times together.am i right girls?kan dayah kan?hik hik hik :D

kami tengok Resident Evil : Afterlife.BEST!fullstop.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

actually,i have lost my passion in writing.seems like there's nothing to write out.

bukan tak mahu.cuma,rasanya belum ada apa-apa yang menarik untuk ditulis.takkan korang nak baca apa aku beli,apa aku makan,apa aku minum,bila aku berak.eh,tak mungkin!aku pun tak nak baca kalau macam tu.

till then,

have a nice day!

Wednesday, September 15, 2010

wink2~

arahan untuk membaca entri : ketika membaca entri ini,sila bayangkan muka aku dengan kening terangkat-angkat.





kekasih pergi silih berganti,
sahabat pergi tiada berganti.




tanda soal besar : kekasih pergi silih berganti?hik hik hik :D



aku terfikirkan ayat ni mase aku jalan-jalan dengan girlfriends aku.


Tuesday, September 14, 2010

delete.remove.erase



short note : saya dah delete beberapa entri.sekian terima kasih.


kalaulah hidup boleh di remove,delete dan erase.


Sunday, September 5, 2010

sweet baby under my arms :)



hey,girls.i LOVE u!


err..maybe i should say babies?

haha!

HIDAYAH.
my lovely baby.korean-obsessed.my shoulder to cry.kn syg?;)

RAIHAN.
she's honest.everything she said,she meant it

UMAIRAH.
our beloved genius.all the full-marks all taken by her.

ADIBA.
her words same as my level.but she would never beat me.am i right dear?

LISA.
the most blurr girl ever.u guys should see when she were attacked by mercun.ahakz~

FAHIMAH.PEMOH.
my 'MAH'mate.loves to date with Mr.Calculus and Dr.Physics.

THE QUEEN.
she's HOT.she's pure.she's gorgeous.and she's LYING!haha!i'm oppose all of that kind :)

..................................................


these hot girls lightens my life in uniten..thanks a lot girls!

better for me to think about u girls than him..haha!

for those supports,thanks a bunch!nanti naik cuti, kite main mercun sama-sama ok? ;)

ada sesiapa nak cari awek?semua single,except diba..kan diba?kn?hik hik hik :)
p/s :ini bukan iklan mencari jodoh,ok.



tanpa awak, saya masih boleh tertawa gembira kerana mereka



asyik-asyik cite jiwang,BOSANLAH weyh!



Thursday, September 2, 2010

eh,nakalnye awak ni

motif : aku-pun-tak-tau


give up?

tak mungkin.

slow down?

15% yes,but maybe unaccurate :)

compete?

let's the best girl win :)

if win?

te he he he **grin**

if lose?

i'm happy for both :')

the perfect ending?

undefined.

who is he?

LOADING.....

.......................

.......................

_._._._._

FAILED.



asyik-asyik fikir pasal dia.
memanglah kau angau.
kenapa kau suka dia?

kenapa kau tak nak kat orang lain?

kenapa dia?kenapa?

aku pun tak tahu.


........................................


hai,comel.
awak tau kan saya selalu fikirkan pasal awak?
awak tau tak saya ok je kalau awak bukan dgn saya.
saya gembira bila awak gembira.
saya dah cukup matang untuk lepaskan awak.
saya ada ramai kawan yang mampu buat saya gembira sebagaimana awak gembira kan saya :)
(if and only if,he could read this)



what ever happen between us,kita kawan sampai mati kan?

Tuesday, August 31, 2010

scared



##this post IS NOT RELATED TO MY LATEST EX BOYFIE :)


idiot,i'm spelled by your charms...AGAIN.



a : babe,i've a problem.

b :what is it?
a :seems like i fell for him back.
b :then,it's good..he's the one u like all this while.
a :but then i'm scared.
b :scared of what,friend?
a :i'm scared to FALL IN LOVE WITH HIM AGAIN

...............................................



aku tak pandai nak menghurai,
aku tak bijak nak menterjemah,
aku tak mahir nak memperjelas,
tapi sekarang,
aku sangat takut,
takut akan perasaan yang bakal datang,
aku takut mungkin,ye, mungkin,
kali ini aku tidak dapat bertahan seperti sebelum ini.




halang aku andai kau mampu








my idiot,my idiot,my idiot,all this while i'm not forgetting u at all.I FAILED.






Sunday, August 29, 2010

you are so pathetic

eiii...tolonglah..kau lah ex aku yg paling menyedihkan..kau ingat aku nak ke stalk kau tiap hari??


only a few hours after u left me,

my fb already had been removed from your friend list?

AHAHAHHAAHHAAHAHA!

weyh.kau LOSER :)
.........................................................................


siapa dah beli baju raya?

angkat tangan!
saya!saya!saya!


i bought 2 baju raya yesterday at The Mines..one of it,errr...mmg mcm baju nikah kot..mummy cakap,"nanti raya terus nikah je lah senang"


-______-"



perbualan ibu dan anak persis perbualan bersama rakan -_-"
(klik untuk imej yg lebih JELAS)


btw,mummy cakap,saya ad lagi 4-5 pasang baju raya yg telah beliau tempahkan untuk saya..total up,saya mempunyai 6 pasang baju raya..hik hik hik :))









TODAY,29Aug2010 :)

smile :)


awak,

awak yang tengok movie dengan saya dekat TGV tadi,
awak nampak comel mase tutup muke awak tadi :))

movie : The Descent : Part2
seat number : F12 and F13




little spark could live a fire :)

Friday, August 27, 2010

hai dunia,saya kembali solo :)



selamat sejahtera dunia!

i'm back to SINGLE

ok,siapa nak jd pakwe baru aku??

aku mood tengah baik ni :))

ye,tak sedih tetapi sedikit terase



siapa cakap putus cinta perlu menangis berhari-hari??







u know that i could have anyone better than u rite,stupid?

Thursday, August 26, 2010

sorry

due to the inconvenience problem,i couldn't go online as often as before

my google chrome crashed out of sudden and it wouldn't able to restart again

so i wouldn't able to read all your fantastic blogs

so,

i'm sorry -_-"



bukan xnk guna mozilla etc. tapi....LEMBAB SANGAT!

Wednesday, August 25, 2010

find the limit of iman approaches zero

cepatlah maghrib..uhuk3


now : 5.00 pm

condition of stomach : worse than before

mood : thirsty plus hungry

hope : period comes earlier ,nanti boleh makan ;)

temptation : food for 'buka' and one whole box of rose flavoured soya (cold one)

action : sleep la weyh!kalau tak ,iman kau makin lah nipis

footnote to myself : sedar diri boleh?umur kau 18 bukan 8..mane lagi 10 tahun kau tu?



masa inilah baru kau faham perasaan orang yg tiada berduit walau untuk sesuap nasi di luar sana.


recent update on 8.oopm : dah buka..alhamdulillah..burrp.opss :))

Sunday, August 22, 2010

hey wan nurhidayah!

sampai hati kau rampas dia dari aku?
mcm ni ke kawan?
aku ingatkan kau baik sangat.
rupenye ini niat kau ye?
urgh!aku benci kau!
kau bukan tak tau dh lame aku suke kt dia kan?
kenapa kau sanggup buat aku mcm ni?
kenapa?

ok,takpe!


onew,i've to let u go baby..amek lah dia, dayah oi..gwa bahagia dgn teamin gwa ;P

AHAHAHAHAHAHAHHAA!dayah!jonghyun kau nak campak mane???

teamin,jangan sampai awak pun dirampas dye ye..huhuhu :)


*melt*



sorry dayah
sebab guna nama kau,
maafkan saya Wan Nurhidayah binti Wan Mohamad Razali
(bayangkan muka comel aku ketika kau membaca)




ok,main point aku actually,

aku suka sangat lagu ni!!!!!!



kalau aku ad boyfie sehensem onew or teamin,aku simpan dye dlm umah tak bagi orang lain tengok..hik hik hik


**amaran untuk umairah ramli : hamidi zulkifli jangan berani awak usik!hik hik hik**

Saturday, August 21, 2010

telinga tertutup mulut terbuka

rupa mulut aku ada lah sikit mcm ni..HOT kan?hik hik hik


cakap apa sahaja kau mahu,
laung apa sahaja kau rasa,
tempik apa sahaja kau fikir,
aku tidak sedikit pun terusik,
kerna telinga ku tertutup rapi
dan mulut ku pula berapi.

...................................................................................

have you ever encounter a situation where you did nothing wrong but the blame was put on you?
or maybe,where your every little action brings bad-ass-mouth talking behind you?
or maybe,when you hold with your stand and others start to curse you?

well,i did..how about you?

dan selalunya bila aku hadapi situasi mcm di atas,orang-orang yang 'mulut busuk' tu tak berani nak kutuk lama-lama...sebab mulut aku lagi busuk daripada mulut dyeorang!AHAHAHAHAAHAHAHA!



.
.
.
.
.
.



ok,idea aku dah berlari-lari meninggalkan aku...isi penting ada tapi ayat penyokong dah hilang..jadi,sehingga kita berjumpa lagi,


adios amigos,wa nak berambos.


agak-agak kan apa eh cerita yang korang nak sangat aku dedahkan???








Thursday, August 19, 2010

maaf,tetapi aku harus juga luahkan

comel sangat mereka ini :)


pegang kejap tanganku,
kerna aku mungkin tersasar,
pimpin erat tanganku,
kerna aku mungkin tersesat.

hold me tight,
because i might fall,
hold me right,
because i might lost.

jiwang?

taklah.

cuba hayati,cuba selami.

........................................END.............................................

itu hanya selingan :)

well,saya nak tunai janji lah..mahu update blog!hik3 ;P

hari ni berapa hari bulan?hari ini dah berapa lama kita berpuasa?
eh,awak nak tahu tak?
saya ke kelas dengan tidak memakai baju selain baju kurung sepanjang kita berpuasa sehingga hari ini..ayu tak?ayu tak?ayu tak? (ok,aku mmg nk korang puji aku)



eyh?dah terpadam lah yang panjang2 tu..hik3 (gedik,gedik,gedik)

Wednesday, August 18, 2010

err..

hajat hati mahu update blog,

tetapi,

hujan lebat, kilat memancar, guruh berdentum

gwa jadi gerun.

esoklah aku update ye? :)

dengan ini aku tinggalkan pesanan khas untuk korang,


sabar ye sayang ;)




p/s : mrLUKE,balik Malaysia roger2 ok..mak aku nak g pinang kau :D


Tuesday, August 17, 2010

dalam hujan kita berlari-lari



hey,it's raining!
great isn't it???think again my dear...

last few days,saya tekad meredah hujan lebat untuk pergi berbuka..bagi saya perut lebih penting berbanding guruh di langit..berbekalkan payung,hujan yg lebat saya harungi bersama wan nurhidayah..romantik huh?

results from my action,
-saya basah lencun walau saya berpayung!
-seluruh jeans kuyup!
-most of my baju basah!
-and the worst part is,hey u driving the white car!


"tak nampak ke orang tgh jalan hah???habis baju aku basah kena lopak yg kau langgar "

mahu lagi cerita basah?


hari ini,kelas tutorial habis pukul 6.00 petang.
hey!guess what?
hujan lebat!!!!!
nak lagi menarik?
saya tidak bawa payung..saya ulang,saya tak bawa payung..maksudnye tiada payung sebagai pelindung..

oh ye,
by the way,kalau awak nampak perempuan berbaju kurung biru berlari di dalam hujan bersama 4 orang lagi rakan petang tadi,itulah saya..ayu bukan? :)

boleh bayangkan tak?berbaju kurung,meredah hujan tanpa payung?boleh?anggun meredah hujan..terima kasih -_-"

hujan,awak memang sayang saya bukan?terima kasih..itu pengalaman basah yang tak mungkin saya lupakan (ayat yg bodoh..ye,aku tau)



esok?payung awal-awal wa dah sumbat dlm beg kuliah!



slot selingan : waktu berbuka tadi,air gwa msuk tahi cicak!durjana lu cicak!potong selera gwa nk berbuka!

Monday, August 16, 2010

sekarang sy yg malu,terima kasih ye awak :)

komen ini mengusik hati saya :)


semalam saya nasihat orang..hari ini saya dapat nasihat pula dari orang..

awak,
thanks a bunch!sangat menghargainya even u didn't reveal your name..
i would love to know who's giving me the advice..
before this, tak pernah kot saya dgr nasihat orang..
but then your words,it's touched me..
sesungguhnye,saya malu dengan awak..
again,terima kasih banyak!

p/s : if u dont mind,saya nak tau awak siapa..boleh tak? :)
drop ur email at my formspring please...i won't reveal it :)



recent update on 8.30pm/17 aug 10 : takpelah..tak tau siapa yg tegur pun takpe..yg penting,saya hargai nasihat awak :)

Sunday, August 15, 2010

zaman sekarang orang dah tak takut Tuhan ye?



hey u,
even if u don't have any religion,
or maybe u don't even believe in one,
u don't have the rights to curse on people who believe in theirs.

hey u,
even if u have big influences,
or maybe big power to change the world ,
don't u realized who create u?

hey u,
even if u don't practise any religion,
even if u don't want to follow any,
don't be so proud of not having any.

hey u,
don't u ever think even for a moment?
don't u afraid of ur Creator?
u won't live forever aren't u?
where will u go after ur last breathe?
think please,think...



p/s : kalau ye pun kau tak percaya,kalau ye pun kau tak nak hipokrit,janganlah bangga sangat dengan dosa2 yg kau buat tu..



tidakkah kau berasa malu sebagai manusia kerdil yg hanya menumpang di dunia yg sementara ini?


all of these came out after i read some blogs wrote about salleh gregor samsa..dunia sekarang,aku hanya mampu menggeleng kepala,mengeluh panjang





Wednesday, August 11, 2010

selamat memBESAR sihat dan kuat!

sila fokuskan mata kepada mahkluk halus bertudung maroon itu



hai sayang!
happy birthday ceecark!
love u forever n ever n ever n ever..mmmuuuah3!
-ini versi romantik-

woi cicak!
sila besar dgn kadar yg segera!
bila kite jmpe lg aku blnje kau mkn byk2 ;P
-ini versi biasa-

dear ajie,
sweet 8teen bebeyh,
dh dewasa dh ajie..hik3
dewasanya kau!
-ini versi..err..entah-aku-pun-tak-tau-



tiada kek untuk disaji,
tiada hadiah utk diberi,
cuma aku dpt memuji,
kau lah sahabat bertakhta di hati.



gile sweeettttt shial gua!

oi kecik!terharu tak?


Tuesday, August 10, 2010

dear perut,please be nice :)

kami buat havoc di atas kellie's castle :)

puasa!puasa!puasa!

oh ku rindu suasana berpuasa di asrama!

dulu kita berbuka beramai-ramai(akulah yg paling laju!)
kita bersahur beramai-ramai (aku bgun lah pulak???)
kita pergi ke bazaar beramai-ramai(makanan aku lah plg banyak)
kita terawih beramai-ramai (aku lah yg plg awal siap)
kite moreh beramai-ramai (aku lah org paling depan)
rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :')

kawan-kawan,


i miss u!


Monday, August 9, 2010

hesitate won't change anything

maaf,saya lapar -_-"



saya penat!
i told you so,foundation toughh as hell! (no,i'm lying,hell much more suffer)

hmm..dah lama tak blogging secara bercerita secara langsung secara terus kepada anda semua..ah!skill wa dh tumpul!

last friday, i had my 1st test for calculus..yeah,calculus baby!i know you love it..bcause i'm f*cking hate it!seriously,calculus susssssaaaahhh..even my SPM's result pun sangkut kt add math..oh,tolonglah Tuhan,beri hambaMu ini kekuatan..

sebaik sahaja habis menduduki test calculus,kami sebulat suara secara 'gamble' menaiki teksi ke The Mines..just for dinner!yes,i repeat,JUST FOR DINNER :)

biasalah..orang kaya(sila lempang wa laju2)..act,that's my friend's idea,nk release tension after having the sweet calculus moment..i bought 2 dvd that night..watching it with Umairah Ramli whom watched the movie only 10% and another 90% by closing her eyes..AHAHHAHAHHAHAHA!

Pathology sgt superb!sedikit kotor,but i think it's forgiven..hak3!gatal lah kau!storyline damn creative and thrill..sgt2 ganas bg sesiapa yg berjiwa lembut :)


cerita utama,
Raya jatuh pd hari Jumaat,dan kami naik cuti pd hari ISNIN!!!woi,dgr tak??aku raya 3 hari je ok!fufufufufufuffufufufuufufffffffffck....oppsss...sorry :)

dah!malas nk cerita lagi..skill dh tumpul meyh..oh!btw,demam dh baik..tgl batuk 'light' shaja..hak3!

special note,

to Abg senior after kelas calculus,

awak hottttttttttttttttttttttttttttttt!!!
dan saya cair!



ok,i'm back baby!flirt..flirt..



Sunday, August 8, 2010

meet the new girl in the block!





she's a newcomer,

but forever in my heart baby!

she's my long-lasting honey bunny :)





clicking her name won't hurt u :)


aq nk promote blog dye je act :P

Thursday, August 5, 2010

dan hati pun pudar



kau buat hal lagi ye?
kau betul mahu aku pergi?
kau dah tak suka aku kah?
kau dah ada orang lain eh?
kau nak tinggalkan aku dah?
kau dah mula membenci aku?

tak apa,
aku punya mereka,
yang mampu mendukung aku walau aku tersungkur berkali dan lagi.

sahabat,
kaulah yang terbaik! :)



and that's why i hate that so-called serious relationship



kalau hati sudah pudar lebih baik suarakan dari menyeksa,
kau tahu tak aku sedang terseksa menunggu kau dalam sepi?

Tuesday, August 3, 2010

baby,i'm dying here

oh baby,naseb kite serupa..mungkin 'kimia' kite terlalu serasi


tajuk saje kasi gempak


dear baby,
i'm having sore-throat,
i'm having bad cough,
i'm having bad flu,
how i wish u were here.

dear baby,
please treat me well,
please hold me tight,
please cure me quick,
because i'm dying here.

dear baby,
could u do all that for me?


act,aku hampir demam..so,please baby,please...treat me well ;)

Sunday, August 1, 2010

sakit

hati itu bukan untuk disakiti


persoalan untuk kamu,
andai benar menyayangi,
mengapa harus hati dia diperlakukan sebegitu rupa?
mayanya mungkin dia bukan kekasih kamu,
namun realitinya,kamu dia yang punya,
luaran mungkin dia menidakkan,
namun hatinya sekuat pasti membentak hiba,
perbetulkanlah apa yang kurang itu sebelum terlambat,
itupun andai kamu benar-benar mahukan dia.


.......END.......

sorry,this is not my story..dah beberapa hari tak update,sbb takde apa-apa untuk diceritakan..

this post specially for someone,


hey,tak baik buat dia mcm tu..kau yg pergi ke arah dia,dan kau yg tinggalkan dia?tidakkah itu kejam??


Wednesday, July 28, 2010

i'm smiling because of your tears :)


i'm not being cruel,
i'm not being harsh,
i'm just relieved,
that you've just realized,


how meaningful i am to you :)


your tears made me smile,my dear..

i couldn't believe i've made u cried tonight...i'm sorry :)



eh,jangan tanya lah!wa segan bhai (blushed ) ;P


Tuesday, July 27, 2010

sorry,i couldn't remember it well


that day,
my eyes caught your glimpse,
i still can remember well,
my heart saying,

"he's the one"

my heart was unlocked by you,
it serves you well,it treats you well,
and then you're the one who broke it as well,
so it's well decided to be lock again,
and the key was thrown away,
far into the bushes along the street,

its heals throughout times,
a very long inconvenient period,
watching her always be by your side,
and i keep comforting myself,

and then,
he's come to me,

confessing,showing and offering the love,

but,

"i'm sorry,i couldn't remember well where did the keys goes..maybe it's gone forever"

to unlock it again it might take time,
it's when,i need a husband not a boyfriend.






lama lagi la weyh :)
sorry :)


hey,jangan percaya apa-apa yang aku tulis,entah esok atau lusa mungkin aku kapel lagi nanti korang mengamuk pulak :)

Monday, July 26, 2010

new skin,new obsession :)

blog saya ada kulit baru!saya pula ada obsesi baru!
btw,skin ni blogspot punye je :D


to kpop-haters,


lu orang boleh tekan butang pangkah laju2 :)












taemin!taemin!taemin!taemin!


Saturday, July 24, 2010

i love it when u're hurt


"your smile won't make me happy,but your tears does"

millions sorry

empty is my middle name right now

selamat tinggal ceria,aku akan rindukan kau :)





would u make me smile again,please?


Monday, July 19, 2010

this is the 200th and i love u more and more baby :)

siot!baby ni mcm tau2 je wa candid gmbr dia :D


hai baby!this is my 200th post!

nothing much to say,

i'm only 8teen but then when i saw babies (cute and clean),automatically these will come out,


"weyh,makin aku tengok baby tu makin membuak keinginan aku nak ada baby"


jadi,persoalannya sekarang,

"terserlah tak ciri keibuan aku?"

soalan pedas dari kawan wa yg celaka,

"yang penting,siapa yang nak kahwin dengan kau???"


siapa nak jawab 2 soalan tu? :D


Sunday, July 18, 2010

the two BIG event,baby!

wa tak tau ni kebudayaan belah mane -_-"






1st Event,

Malam Kesenian Islam(MKI)
DSS,Universiti Tenaga Nasional
Jumaat,8.00-11.00pm




1st time for me to attend this kind of event and one word for sure,SUPERB!aku taklah sealim mane,iman aku taklah sekuat mane,tapi sekurang-kurangnye aku taklah sebuta mane kn?

malam tu ad persembahan dari Algebra (kump nasyid),nazrey johari(raihan),idat,dr lim swee tin,akbar azmi & yasin sulaiman...yg paling aku suka,persembahan bentomen dr kump Astena (anak seni Uniten)...persembahan yg abstrak tp ckup menyentuh jiwa..serius cakap,siapa yg tak datang,lu orang rugi bhai!

for UNITEN's student,free..IPT's student,just rm2,for adult,rm5...konsert lain bayar mahal2 korang boleh pergi,tak kan majlis Islam macam ni korang tak mampu nak bayar kot???

bila cakap mcm ni aku teringat kata2 dr Ust Long,


"kamu patut bersyukur dapat hadir ke majlis ilmu begini kerana kamu semua adalah insan yg dipilih oleh Ilahi untuk menghadiri majlis-Nya"


faham tak?kalau tak faham,renungkanlah ye..cermin diri,tanya hati :)


2nd event,

Bon Odori (festival kebudayaan Jepun)
Shah Alam
Sabtu,5.00-11.00pm



1st time jugak pergi event ni..taklah best mane sbb aku tak minat sgt kot..even kt sekolah dulu aku ambil Bahasa Arab utk subjek bahasa Asing...

dkt tgh2 padang ad pertunjukan tarian rakyat Jepun..aku tak join pun..MALAS!plus,sangat ramai orang!

semalam sgt ramaiiiiiiiiiiii chinese..kiri kanan depan belakang penuh chinese...haish -_-"

aku survey ke satu kedai ke satu kedai yg lain,beli air,sushi,sosej Jepun & apa2 ntah lagi..perut aku perut Melayu lah!not suitable for any of their food :(
apa lagi eh?err...smlm jumpe my bro Alep,zuley & keroll(schoolmate)!!!keroll bwk HOTguy!handsome ok!err...hari ini baru aku tau,that HOTguy,my FB friend...sorry weyh,aku tak tau tu kau -_-"

hasilnya,
semalam sgt penat sebab siang hari aku ke Alamanda,SHOPPING!

extra event!

shopping!
Alamanda
Sabtu,10am-2.30pm


these are what i bought yesterday,

1 nichii's grey cardigan
1 goggles' purple cardigan
1 goggles casual blouse
1 tropicana life purse
1 tropicana life t-shirt
1 selendang coklat (baru nak belajar pakai)
2 vincii's heels

exact amount i've spent?lu pikirlah sendiri!

amaran untuk pakwe : poket anda TIDAK BOLEH kosong tanpa DUIT! :D



ah!cunnye wa! :D

boleh bace ke???:D

Friday, July 16, 2010

ini budak mmg cari nahas!

hajat di hati tak nak update blog mlm ni..sbb penat sgt..tadi aku pergi Malam Kesenian Islam (besst!!)

yg tu nnt2 lah aku update..haih -_-"

tadi sedang gua bersenang lenang meng'online'kan diri,gua dpt satu sms dr pakcu gua..mmg cari nahas la!

lu orang nak tau apa dye bagi?


taddaaaa!



serious sh*t!wa jeles bhai!



15 Julai lepas birthday minah bayi ini..bapak wa ingat doe birthday dia!haih..teddy bear tu kire hadiah birthday dia la tu..sungguh mencabar keCUNan aku..birthday aku pun bapak aku tak ingat doe..tp wa tetap dpt macam2 ok dari ayah wa yg tersayang! :D





see..see..agak gedik ye minah bayi ini..lu tunggu wa balik nanti!heroin UNITEN bakal balas dendam!lu dapat teddy sebuah,wa beli teddy SEPULUH buah!AHAHAHAHAH!

mood masa ini : sewel~

HAPPY BIRTHDAY BABY YUYUNK!sista mish2 u so much BB!mmuah3!nnt akak belikan present from Alamanda ok yunk..

Thursday, July 15, 2010

i never be the same :D

ImageChef Sketchpad - ImageChef.com
Do you come here much? 
I swear I've seen your face before 
You don't see me blush 
But I cant help to want you more, more
Baby tell me whats your story? 
I ain't shy, don't you worry
I'm flirting with my eyes
I wanna leave with you tonight
Do you come here much? 
I've gotta see your face some more
credits : if we ever meet again,timbaland feat. katy perry


haih..apa zaimah nak sampaikan ni?

well baby,someone do ask me,


"kau buat blog untuk apa beb?"


so to all the babies out there,here's my answer,


i blogged about myself,what's on my mind,what's happen in my life,what's happen surrounds me,everything that related to me..mybe it's quite boring...but then,blog where the place i share my stories with people..if u don't like it,i prefer the most for u to leave it instantly..some of peeps may think that blogs which act as lil-life-diaries kinda boring,but then,it's depends on its author to make it interesting..hey,i didn't blog f*ck stories ok..btw,basically,i blogged for my friends..where i share stories with them a lot easier by compile it in my entries..so baby,if u find that my blog kinda sh*t to u,KICK UR OWN ASS OUTTA HERE,PLEASE ;D



hey!pandangan awak terhadap saya apabila membaca diri saya dalam blog ini mungkin berbeza apabila awak ketemu sama saya secara realiti..percayalah,sayalah insan yang paling suci di dunia realiti :D

tak percaya?tak apa...aku reda dgn ketentuanNYA (sedang cuba mempraktik gaya hidup SAQ)







Timbaland Ft. Katy Perry - If We Ever Meet Again