theOWNER

My photo
johor, Malaysia
iman mau kasi tinggi,kalau boleh nak kalahkan ustak

status semasa

sedang menikmati 'syurga' sebelum jatuh ke bumi.wee~

Wednesday, March 31, 2010

happy anniversary!

*abaikan gaya makan mereka*

happy 22nd anniversary mummy daddy!

esok kita celebrate kat melaka ok?hehehe..



1st APRIL 1988



END.

#hey,another 8 days to go!!sape tau ap yg lg 8 hari tu?teka la..nnt aku bg adiah =)

sampai bila?

time:12.40am/1 april

mood:relaxed

sampai bila nak berkabung?eiii...mcm budak2..gedik la kau!sudah la..bukan semua yg kita nak kita dapat...dulu kau nasihat org..skrg kau pulak berlagak mcm budak kecik...

ok..tu nasihat utk diri sndr..weyh!aku dh ok! =)

terima kasih yg tak terhingga ye semua!jumaat ad interview for ytn overseas...freaking scared u know!

terasa nak pakai baju batik...formal la kata kan..huhu...mummy said i should wear kebaya...LMFAO!hahahaha!tak nak!gemuk la!tak sesuai...baju utk inteview dh pilih!yeah!semangat ni!semangat gile!

esok ptg pergi melaka...tidur rumah pakcu..pagi2 jumaat nnt bru bertolak pergi uniten...uuuuuu....freaking nervous!hampeh je knon dlu debaters..ouh..tu cerita lama ok..skrg duduk rumah skill sdh tumpul..sob3 =(

hei,esok dpt SONY VAIO!great!dad dh setuju nak belikan!seronoknye!thx ayah!syg ayah!after i got all i want..i will publish it ok..campur shopping list mahkota parade yg lepas..hehe =)

hmm..dh ok la..dh ok..tp jgn sebut jpa depan aku..nnt sedih balik..urgh..nk sgt kot amek law..ntah la..mak ckp Tuhan dh tnjukkan jalan..ungkin tu bukan yg terbaik utk aku..ye,mungkin jgk kn?ok..sy terima itu sebagai cabaran!u go zaimah!b strong!

dh2...just nk umum tempoh berkabung sdh tamat =)

END.

#peace no war!(gile)

Tuesday, March 30, 2010

semakin hari semakin sedih

time:3.20pm/30 mac

mood:sad+gloomy+down

hari ni mara keluarkan keputusan..n of coz la tak dapat!sebab tak apply..haha!

tp bkn tu buat aku sedih..hmm...

td apeng tnye dpt mara ke jpa..terang2 aku tak dpt mara weyh..jpa?usah ditanya..adoii

pastu dia bukak cerita psl call fron pnb..dia dpt!oh my..makin sedih la aku sbb aku tak dapat pun call tu..wawaaaaaa!=(

baby pun dpt call dr pnb jugak!alalalalalalaaa...makin sedih...down hell ='(

aku kurang berdoa kot..tu la..buat byk dosa sape suruh..isk3

aiy0y0..makin tak semangat nak update bout the shopping time...hmm..lme lg aku cerita psl shopping tu..sedih ni..takde mood jugak nak jenguk blog2 korg..nnt ad mood aku jenguk k..sdg berkabung ni..

pnb knp tak call saya?call la...call la..uhuk3

END.

#baby made me smile when he said,"sbr la syg" =)

Sunday, March 28, 2010

2 rejection in a row!WTF!

time:2.00pm/29 mac

mood:hell for me =(

uniten?NO!

JPA?NO!

terima kasih kepada saudari bla bla bla bla....yg pntg xdpt la...

nangis dan nangis....sedih nak mampus....pujuk aku cepat!

END.

#aku nk berkabung...weyh,pujuk aku cepat...aku menangis ni ='(

great shopping time!

time:9.30pm/28 mac

mood:great!

tadi siang g mahkota parade!
we spend thousands ringgit today!
seriously my dad had a good mood,so kene la amek kesempatan kan??=P
story pndek2 dlu..nnt aku cerita pjg2 ok?

END.

#hey!tak sabar nak check shortlisted uniten n jpa!

Saturday, March 27, 2010

nak jumpa aku tak??

time:7.00pm/27 mac

mood:diva mood activated!

korg ad rasa nak jumpa aku tak?
i'm goin to melaka tonight!
esok mybe g mahkota parade or jusco melaka..
meet me there ok!
(gedik ala diva kejap)

END.

#act,family aku g melaka sbb baby suha la!dia yg buat kiteorg gerak ke melaka sekali
#btw,riendss nnt kite jume ok syg =)

Friday, March 26, 2010

kembang lubang idung mcm kuali


time:1.20am/27 mac

mood:bangge diri

eii..blushed!blushed!tak sampai bpe bulan pun blog ni tau..tp dpt award yg boleh la aku cakap as gah..sbb tu mo0d ala2 mintak penampar kn..haha!

thx to my sayang2 who gave me the award,



  • Thank & link the person that gave you the award
  • Pass this award onto 10 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic
  • Contact said Blogs and let them know they’ve won the award
1st already done..2nd,hmm..lps bce blog uncle aku fikir2 ad jgk betulnye..so kali ni aku bg dekat blogger2 yg pd pandangan aku they r real top blogger

(kiteorg buat blog saing2..so mcm teman seperjuangan la..n dia sgt suke berfalsafah!)
(they r korean freaks!aq terpengaruh dgn dyeorg..info korean pun dpt dr mereka..haha!)
(i like her blog..n byk gak la aku tnye2 kt dia..thx sis!)
(suke gile weyh bace perspective dia)
(buah hati aku ni..kn billet?haha!dye hebat on editting thing!jeles weyh aku!)
(kagum on how he manage his follower)
(weyh2..blog kau wat aku teringin wat blog balik..pd aku, die funny)

hey!done!kalau korg rase nak jenguk dyeorg,sila klik nama mereka ok =)

END


Thursday, March 25, 2010

call for interview!

time:2.00am/26 mac

mood:excited+nervous+innocent

Sukacita dimaklum bahawa berikut adalah senarai calon yang telah berjaya tersenarai pendek untuk
menghadiri sesi temuduga biasiswa YTN PROGRAM LUAR NEGARA 2010 mulai 29 Mac 2010 sehingga
9 April 2010.

ok..serius ketar lutut mase baca senarai tu..cari-cari ic no aq..serius tak jumpe!sedih gile kot mase tu...mcm mana dia susun ni?mane ic no aku ni?mana?mana?

cari smpai bawah..eiiiii!mane ic no aku???dapat ke tak ni?dh smpi 300++ ni?mana??cuak hell kot..adoii

mane weyh!org tnb ni saje seksa batin aku..batin dgn jiwa sama tak?ntah..main hembus je..

345 SAM************* 920409-01-**** 2/4/2010 JUMAAT 2.00 PTG

weeeeeeeeeeeeeeeeee!dh jumpe!tp sedikit hampa..sbb no aku jauh di belakang..but still nice..check it out yaww!345..cun tak no?hope this will be my lucky no ok..

i'm shortlisted for interview ytn oversea..for account..ok ke?ntah..aku pun tak tau..takut lak tibe2..

utk g interview tu dia suruh amek career test..so i did it..

my personality type i got this,

ESTP "Promoter": These are action-oriented people, often sophisticated, sometimes ruthless -- our "James Bonds." As mates, they are exciting and charming, but they have trouble with commitment. They make good promoters, entrepreneurs, and con artists. 13% of the total population.

more info dkt
sini.
ni joblist aq!bhahahahaha!gelak guling2 aq bace weyh!

  • real estate broker
  • chef
  • land developer
  • physical therapist
  • stock broker
  • news reporter
  • fire fighter
  • promoter
  • entrepreneur
  • pilot
  • budget analyst
  • insurance agent
  • management consultant
  • franchise owner
  • electrical engineer
  • aircraft mechanic
  • technical trainer
  • EEG technologist
  • radiological technician
  • emergency medical tech.
  • corrections officer
  • flight attendant(penyebab utama gua guling2 nak mati!)

camne eh?aku amek account ni...course account cmne eh???tlong...tlong...

END.

#shortlisted for uniten n jpa will be publish on 29th march..wait for my news ok =)

let's share some laugh!or maybe should i call love?

time:5.30pm/25mac

mood:hik3

hari tu saya basuh baju..bile dh siap sy tgk mesin basuh itu kelip-kelip tidak henti-henti..knp ya?saya buka penutupnya..sy tgk baju masih basah..alah..tak perah ke mesin ni?

saya tukar setting mesin basuh..tit t0t tit t0t bunyi dia..sy basuh sekali lagi..bile dh bunyik,eh2?kelip2 lg..sy bukak penutup lagi..bsh lg la!sy mula panas hati..ni mesin baru tak kan dah rosak kot?sy mula garu kepala..adoii

sy mencuba lagi sehingga 4-5 kali..tak putus asa sy ni bukan?tibe2 ayah balik..lalu sy bilang sama ayah,"ayah,mesin basuh xmau perah baju"

ayah cakap cube tgk betul2..sy mule meneliti dan memerhati...oh!paip buang air tak diturunkan..hmm..bodoh kan sy?

haha!ok..tu bkn bnd sbnr aku nak cerita ptg ni..even it's a true story..gelak la..aku tak kisah =)

a few days before my make-up thinggy dh smpai!jgn pelik ye..sy beli via catalogue..tru avon je..sy tak pakai make-up mahal mcm awak =)

i heart make-up thinggy so much!tp tak selalu pakai pun..sbb BAZIR MASA!serius ni aku cakap..kau bayangkan la nak siap je makan masa berjam-jam..so selalunye aku simpan je semua ni..buat koleksi..haha!

tp aku suka solekkan org!betul..syira syg,kau mangsa aku dulu kn?haha!

post kali bosan sikit..sorry =)

perfume,blusher,eyeshadow n eyeliner..oh ya!a watch as a gift =)

END.

#nak jadi mak andam la..haha!

Wednesday, March 24, 2010

mari merumitkan diri!

time:2.00am/25 mac

mood:thinking like a stupid

yeah!smlm bkn main mengajar org camne nak tepis ex-boyfie knon..ayat itu ayat ini..tu la..berlagak lagi..padan muke utk diri sndr..

weyh2..makcik pakcik nak tau tak sbnrnye a few days before sy bergaduh dgn 'bayi' saya..ye,'bayi' yang ad entry khas utk dia tp dipadam atas sebab2 bodoh...

sy bergaduh dgn dia sbb awak cik yang TIADA BERNAMA!kami rapat,kami akrab,tp kami bukan kekasih,kami sahabat!TAKE NOTE OK!

sedih kot bile cik TB tegur mcm tu..bukan tak mau terima tp..hmm..biar sy simpan sndr ok..awak jage hidup awak saje ok..sekali lagi kalau awak tak faham bahasa saya tekankan bahawa kami HANYA SAHABAT...sahabat baik sampai mampos!

ok,yg ni utk readers pulak..mcm aku ckp td aku gaduh dgn seseorang..bkn pakwe ok..min hyuk marah nnt..

btw,cik TB sy tau awak sape =)

gaduh2!merajuk gak la sekejap..yelah..kite ni kawan je bukan makwe..pujuk tu mmg tak ad la..so,i've decided untuk tidak menghubungi itu orang dlm beberapa hari lepas..

tadi hati dah sejuk..cool aje..jadi tangan dgn ringannya menaip msg utk itu orang..

nite

sepatah je..tu pun kire baik ok..then he replied,

nyte cutey

ok,salah eja..tp tak ape..dia ikhlas..tapi rajuk masih ada..dtg secara tiba2,sbb dia tak cuba utk pujuk..haha!gedik dh dtg..weyh,suke aku la..dia kan 'bayi' aku..

hey,aku rindu kau!boleh pujuk aku tak?kalau tak aku nangis lagi sbb kau..kau sndr tak suke aku sedih kan?

for u cik TB,back off ,please?seikhlas hati sy meminta...jgn cakap2 lg psl sy ok..sy tak suka..apatah lagi awak org asing..

ikhlas dari hati,millions thanks to insan yg mendengar luahan hati saya..kamu-kamu,saya SAYANG anda!

special THANKS to,

ajie
ain nabilah
ayem
lypop
ci-o0

kamu semua terbaik!mereka juga tau siapa 'bayi' dan juga cik TB =)

kamu yg membace pun terbaik =)

END.

#ikut suke nanti binasa...tak apa..yg binasa itu SAYA



sepuluh soalan panassss

time:5.30pm/24 mac

mood:hutang tagged!

#cik billet dan cik lil caliph dan juga cik aimie tersayang tagged..hehe.jom jawab!

Cara-cara: Copy Tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda..
Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.
Sila jawab dengan jujur..
-

[#1] Siapakah diri anda di rumah?
-anak perempuan kpd zulkarnain dan mahpin..
-sgt rajin dan baik hati ketika di rumah..
-sgt comel bergaya walau di rumah..
-sgt manja dan lemah lembut persis puteri tunggal di istana
(ayat pertama je yg btul)

[#2] Siapakah diri anda disamping rakan?
- hebat berbicara..
-petah membidas caci..
-suke mengejek dan diejek(ini cara kami bergurau ok)
-sahabat yg baik hati
-pendengar yg baik
(tak percaya?kaunter pertanyaan dan makian dibuka skrg)

[#3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
-ad pakwe yg HOT mcm taylor lautner!(nak apply boleh..bakal dipertimbangkan)
-study di luar negara(nak kejar cita2)
-jadi jutawan!
-kaya raya smpi tujuh keturunan pun tak kan abes
(keduniaan sungguh)
-make my parents ckp,"adik anak terbaik"(nak sgt kot dgr)

[#4] Siapakah nama pasangan anda?
min hyuk oppa

[#5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
-comel
-hot!
-comel lagi
-mude bergetah
-dia tak kenal aku pun

[#6] Bila tarikh anda couple?
-sejak music video 'i'm a loner' dikeluarkan

[#7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
-tak dapat dating sbb dia di korea

[#8] Lagu tema cinta anda?
-love revolution-c.n.blue

[#9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
-dtg ke Malaysia dgn kerap

[#10] Tag 10 rakan ada yang lain
-riends syg!
-greenrose syg!
-zahidah syg!
-aleen syg!
-sya syg!
-khales syg!
-sis zaizax syg!
-mya syg!
-atenhana syg!
-berd!

END.


#sbb copy paste dr billet jd ad la background putih suci ini =)

Tuesday, March 23, 2010

saya seorang stalker!

time:2.40am/24 mac

mood:hahaha!

yeah right!gua seorang stalker..kegemaran di masa lapang ialah melihat profile2 awek2 cun di fb(gile gay!)

haha!tipu la weyh!aq bosan ni..aq on9..tp semua org tido(yg kau g on9 mlm2 bute spe suruh?)

needing help!mcm mne nk tepis ex-boyfie?ok..aq tnye soklan bodoh..betul tak?sbb jawapannye sng je..

jawab mcm ni ok, "awk,sy dh xperlukan awk!"(dush!the problem is solved!)

klu nak main tarik tali sikit@main2,"tak terbukak hati lagi la..tnggu la kalau nak"(baru je buat hari tu..haha!)

kalau kau mmg nak kt balak lame kau,"ok,kite kpel balik"(selesai!)

aq direct,aq jujur,aq straight!dh2..jgn nak bising2 kt aq..aq mmg suke ckp lps..kau tak suke kau duduk diam2 je..

amaran keras,jgn judge sy mcm tin kemek(ape kene mngena la siot!)

korg2...maafkan diri ini andai diri ini over terlampau..teguran ikhlas diterima andai diri ini merasakan anda layak menegur diri ini..peace no war yaww!

teguran yg konfem aq terima ialah dr insan2 yg rpt dgn aq..time kacih =)

END.

#yeah,i'm HOT!!HOTlink user!pffftttt..gotcha!=))

Monday, March 22, 2010

OMG!!! i got an award yaww!

time:2.30pm/22 mac

mood:hutang mesti dibayar =P

ahakz~
tgh bertungkus lumus membayar segala award n tagged..padan muke aq..sape suruh tangguh2..hehe

btw,here there r...few names that i heart them so much!


sy dpt award..kelakar kot..tp MILLIONS THANKS YA!*blushed*



Thank and link the person that gave you the award..
THANKS! link dekat name2 mereka ok =)

Pass this award onto 5 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
  • my HONEYbunny
  • my HOTfrens 92
  • HOTbloglist
  • BLOGrunning
  • kau kot =))

State 7 things about urself
  • moxxie!(paham?xphm xpe)
  • comel yg amat!(ni tipu)
  • sopan santun (tipu jugak)
  • lemah lembut(tipu lagi)
  • alim warak (tipu sgt2)
  • gile(jujur)
  • tak hipokrit(setakat ni la)
#yeah!dah siap!hehehehe...xpuas hati dgn 7 thing tu?sile tglkn komen anda =)

END.

FIVE tagged to go!



- copy award ni mcm dpt grammy award.
- bagitahu sape and link blog org yg bg award ni
- tajuk post korang mesti ade perkataan "FIVE" cm high FIVE, or "FIVE" jer ker?? xkesah la ape2.. tp ade "FIVE"

#title tu tipu2 je..haha!memenuhi syarat2 je =)

#3 pretty fantastic blogger gv it t0 me yaww!love korg!

meet em,



1. Five name that people called you

  • zaimah
  • ima
  • mok(mamat's fav)
  • makmok(mostly my GURLfrens)
  • comel(mak aq!hahahaha!)

2. Five important dates in your life
  • 9th april 92!(my bday!)
  • 11th march 2010(result day la bengong)
  • 16th jan 63(mummy's bday!)
  • 2nd feb 61(daddy's!)
  • 20 feb 2020(tarikh aq kawen)

3. Five things you done yesterday
  • blogging!
  • FB-ing!
  • makan
  • minum
  • ber*K

4. Five ways to be happy
  • turn the music out loud!
  • crying?i did it n succeed ok =)
  • calling my frens!
  • meet em!
  • mak,dak tu hensem r (cuci mate ngan mak)

5. Five favourite movies
  • 27 dresses
  • the wolfman
  • dead silence
  • penelope
  • twilight

6. Five favourite hobbies
  • blogging!
  • FB-ing!(i'm addicted to it..so??)
  • mengumpat(korg selalu buat x?)
  • main masak2
  • MENGGEDIK!

7. Five favourite peoples
  • MAK AYAH!
  • my GURLfrens!
  • my BOYfrenS!=p
  • myself
  • you!

8. Five favourite places for vacation
  • paris
  • london
  • malaysia
  • malaysia
  • umah sndr

9. Five reasons your answer the survey
  • hutang tag!haha!
  • bosan kot
  • sbb syg dyeorg yg tagged =)
  • mem'bz'kan diri
  • suka hati aq r!


10. Five persons to tag
  • riends!
  • mya(mya dh buat ke belum eh?xigt la)
  • greenrose
  • linda CJ
  • billet!

post ke-100,follower ke-100


time:1.00pm/23 mac

mood:huwargh~

sorry..lmbt sket post entry ni..bnd ni ptutnye dh dipost 2-3 hari lps..tp tak sempat dan ada halangan kot..haha!

ok2..jd ni post aq yg ke-100 n aq nk introduce follower aq yg ke-100..


mula2 pegi blog dye aq igtkan tok jogho ni org indon..slh rupenye..tok jogho ni org kelantan..hehe..tok,boleh le ajar kite kecek kelate ouh?

hmm..nk cite byk..tp otak mcm beku sikit..so,nnt2 la kot..next post just for hutang2 tagged yg aq lum wat..hehe

sorry ya kawan2..i will do it soon =)

END.

Sunday, March 21, 2010

99 KE 100

time:12.50pm/22 mac

mood:fatigue

#smlm bru blek dr melaka..so mcm pnt2 sikit

#hari ni check formspring.me..oh,ye..thx ye awak yg TAK BERNAMA =)
-btw,sy rse awk yg TAK BERNAMA jd follower sy lg bgus kot..sbb sy yakin awk akan dtg lg =)

#post ni jd yg ke-99 sbb ad post yg dh dipadam..

#excuse me for my over-outspoken attitude..sorry r,aq mmg xsuke kawal mulut..

#blog berhabuk..mls nk update..td bru jenguk blog mber2..sorry kwn2 lme xjenguk korg..

#syg2 sekalian,ur tagged akan ku buat ye..even lmbt pun i'll do it for sure..thx sudi tagged aq

#gua nak jd les boleh?haha!

Monday, March 15, 2010

status : serabut!

time:2.00 am/16mac

mood:pening2~

serius pening isi macam scholarship form..ad web yg tak boleh buka la..form yg pelik2 la..aish..takpelah..tabahkan hati..aku nak kejar cita-cita..

mission aku bertambah..nak tau sbb apa?i heard a lot of story that mostly sbpians can't survive while in matriculation,pre-u n so whatever..so,i've made my mind that i shouldn't be like them who fail in the midway..seriously,i do care about what people said and what people taught..excuse me if u beg to differ..millions apologize if i'm sound overconfident..

aku tak pernah rasa sekolah luar..dari tingkatan 1 smpai lah ke SPM aku terperuk kt asrama..so,aku agak kekatakan bawah tempurung(peribahasa baru)..i'm so not 'up-to-date' like u guys..urgh forgive me on my ke'kuno'an..sedih bile org bercakap tntg kegagalan org lain tp kita pun terlibat sama..aku akui mmg ramai sbpians yg lingkup mse dkt universiti..tp knp org nmpk dyeorg je?sbb dyeorg sbpians?so u guys hv right nak judge dyeorg la?yg budak2 lain boleh terlepas dari pndangan korg la?hmm..

maaf la..aku emosi sikit..aku tau bkn sikit sbpians yg terkandas..tp mcm biasa la..sbpian pun manusia biasa..bukan yg luar biasa..jd ingat-ingat la sebelum judge org..

selesai dh aku muntahkan pendapat...aku nak mengarut lak..emosi aku mmg serabut skg ni..pening fikir psl scholarship..main apply je mmg la boleh..tp klu slh buat pilihan?nak aku makan pasir ke bile dh grad nnt?ish..i wish that i will always be a child..huhuhuhuhu

td semak balik all the scholarship..tibe2 ad pulak org suruh buka satu link..aku tnye2 dye suruh jgk buka..after buka,gua mencarut..serius temper..aku dh la tgh pening + mengantuk..dye buat dajal lak..korg nk tgk?tgk la..klik sini.

esok pulak dikhabarkan ada org nak dtg rumah..kalau yg rapat aku tak kisah kot..tp yg dtg ni tak rapat pun..kawan FB mak aku..bkn rapat mane pun..tp org tu terlebih peramah nk dtg rumah kiteorg..aku bkn tak suke org yg peramah ni..tp mcm tak selesa lak bile ad insan2 yg terlebih peramah ni..ketahuilah dikau..hidup aku sdg huru-hara dan kau menambahkan lagi kesulitannya..aiy0y0..

kalau korg bace smpi sini,SYABAS!aku ucapkan..ntah apa-apa aku bising2 ni pun korg bace..sumpah aku syg kau yg tgh bace ni..haha!

oh ye..utk kawan2 yg miss by an arrow or brape arrow pun ter'miss'..takpe lah kawan2..peluang tidak dtg sekali..peluang dtg bila awk yg jemput dia dtg..means,u create ur own opp0rtunity my dear..lgpun,Allah beri apa yg kita perlukan bukan apa yg kita mahukan..so,setiap sesuatu ad hikmahnya..jgn sedih ok kawan2..HE will always be right ur side..nak apa-apa,mintak DIA =)

setakat entry ini dipublishkan,aku dh pun apply 6 scholarship..ad yg utk law..ad jugak yg utk engineering..kita tgk je ap yg kite bakal dpt ok..tp kn..6 ni pun aku rse mcm tak cukup..haha!saya tamak..saya akuinye..btw,tamak utk kebaikan tak salahkan??

END.


Friday, March 12, 2010

BUNTU!

SERIUS AKU BUNTU!

LAW OR ENGINEERING??

WHAT SHOULD I TAKE?WHICH ONE IS THE BEST FOR ME??

ALREADY APPLIED JPA FOR LAW..

SHOULD I CHANGE MY CHOICE?OH MY GOD..

SERIOUSLY CONFUSED..

END.

#needing help right now...senior-senior...mane2 senior la..tolong please...please...merayu ni

Thursday, March 11, 2010

SPM??alhamdulillah is the best word!


time:1050am/12 mac

mood:relaxed

title diambil bersempena status fb gua smlm..haha!entry pula dipublishkan khas utk billet syg dan org2 yg tertanya-tanya..hehe..

smlm awal2 pagi dh bgun..yelah..sekolah kite jauh..kt ujung peta sana..kt bndr pnwr desaru..sob3.. pagi tu dh rse takut2..sbb cikgu dh post mcm2 kt fb mlm tu...huhu..canggih sguh dunia..selama ni aku diam2 je..takde cuak2..tp disebabkan cikgu2 baru aku cuak..haha!dh kne sergah baru nk cuak..geli je kau ni zaimah..hehe

dlm pjlnn tu aku co0l je..duk blkg sorg2..dgr mp3 smpi ttdo-tdo..hehe..mcm takde mslh kn?smpi kota tinggi berhenti mkn..tp aku tak lalu mkn..dua tiga suap dh berhenti..takde selera..ececeh..bru skg kau tau takde selere eh..dlu asyik mlntak je..adoii.. dr kota tinggi nak ke bndr penawar jauh lg..dlm pjlnn rse nervous lak..ish3..tabahkan je la hati..

smpi kt sekolah mse tu majlis dh nak mula..
masuk dlm dewan ambil fail dan mjalah sekolah..eii..byk muka aku la..haha!perasan je..GPK 1 umumkan macam2..gred utk subjek itu subjek ini..ok la..not bad..well done 92 degress crew!u make the school proud!

sasaran pointer sm sains kota tinggi utk spm 2009 ialah 1.79..pointer sbnr yg kiteorg capai 1.73..wah!mse cikgu umum masing2 jerit gembira..aku lg r..siap nangis..hehe..

lps tu name pelajar2 striaght A diumum kan..31 org berjaya mendapat striaght A..aku tgu2 jgk nama aku keluar kt skrin depan..even tu mcm mustahil kn..tp ap slhnye berangan..hehe..takde name aku pun la yg pntg..hati kata tak kisah..sbb kita berpijak dibumi yg nyata..bkn ap yg kita mahukan kita dpt..betul tak?

bile cikgu umum boleh ambil result dr guru kelas masing2 aku terus bangun..semangat ni..semangat..hehe..kbtulan mse nk pegi kaunter tjmpe teacher adiba,my class teacher mase f4..salam tcer peluk tcer..rindu weyh!!!then tcer ckp mcm ni,

"zaimah,awk sikit je lg tau..slack stu je klu xslp teacher."

aku gelak2 je..ingatkan teacher main2..sbb trial aku bese2 je..xgempak pun mcm org lain..plg tinggi pun 6a je..
jumpa teacher linda,ni la my class teacher..also my drama teacher..ehehe..teacher bukak slip n then said,

"zaimah..just one more je zaimah..sikit lagi"

aish2..ayat semua nk debar2..then aku amek tak tengok pun..terus cr mak yg tgh duduk kt kerusi..depan mak baru bukak..


BAHASA MELAYU A+
BAHASA INGGERIS A+
SEJARAH A+
PENDIDIKAN ISLAM A+
MATHEMATICS A+
ADDITIONAL MATHS B+
PHYSICS A
CHEMISTRY A
BIOLOGY A-


aku tulis ikut susunan dalam slip..sekali imbas mcm kt atas tu semua A+..tp add math tak..uhh..sdey gak la..

depan mak jgk aku nangis..gembira actually..sbb tak sangka boleh dpt mcm tu..alhamdulillah..penat berbaloi..


so,hari ni dlm usaha mengisi semua borang permohonan biasiswa yg ad..jom kita sambung blaja!!

END.

#tp kan..aku tgh fikir2 lagi nak amek course ape...nak try law..sbb ad background debaters..tp masih dlm pertimbangan...so how?ade cadangan tak???

result??

time:12.40am/12 mac

mood:sleepyhead~

tadi amek result

rmai org ngis2

aku?ntah la.nges gak r..

baik ke buruk?aku xnk publish...

tnye sndr...tp aku dh ngantuk...

esok aku jwb k..syg korg!muah3!

Wednesday, March 10, 2010

syabas!tahniah!

time:4.20pm/10 mac

mood:dgr lagu kuat2

ye2..syabas dan tahniah kpd diri sndr..dah tau duduk rumah sorg2 yg kau gtl g bace cerita seram byk2 buat apa?kan dh seram....aish..

penakut rupenye aku ni..haha!siang2 pun meremang gak bulu roma..tmbh2 aku sorg2 kt rumah...eiiii..tibe2 teringin nak adik pulak..haha!gedik tul..

bace je tak kisah lagi..tp kalau ade imej2 tu..mcm terus masuk dlm otak gitu..ish..skg tak terasa la..tp tnggu la mlm nnt..korg tau tak imej tu lebih berkesan dr tulisan?dan bunyik lebih berkesan dr imej?ok..jgn buat...nnt lari follower korg..sbb takut nak bukak blog korg..

aku lyn cerita2 mcm tu..tp tak de la smpi nak tgk segala imej2 pelbagai..tak nak lah..dr tgk imej tu baik aku lyn korea..kn?kn?hehe

nak bukak youtube!nak tgk mv 'i'm a loner' lagi..hehehe...


min hyuk oppa!saranghae!

END.

#mari kite meng'hyper'kan diri =))

Tuesday, March 9, 2010

tha day after today..esoklah!

time:3.20pm/10 mac

mood:hmm..

esok kan..esok kan..hmm..result day..takut ni..haha!geli je..taklah...aku tgh tak ada perasaan..esok kt sekolah kot baru menggigil-gigil..hehe

ayahanda mengeluarkan arahan untuk kami berpakaian uniform sekolah@baju outing berserta kasut hitam..sbb ada majlis rasmi esok..

o0o0o0o0o0...gua takde hal..tp kasut hitam dh buang la after paper chemist dulu...aish..pakai sneakers je boleh tak ayahanda?hehehe...

wish me luck ok?syg korg!!!hari ni kite doakan org,esok2 org pulak doakan kite =)

A+/A/A- i don't care....kalau dpt straight A even ade +,normal or - pun aku dh bersyukur...it's not for me..semuanya utk parents aku..tak ada mereka tak ada aku..kan?kan?

eiiii..tak mau sedih2 or takut2...yakin itu perlu..hehe..hoping for the best..go zaimah!go zaimah!

apa bnd ntah aku merepek ni...sbnrnye..aku tak tau lg nak pakai baju apa esok..HEM ckp baju kurung biasa dibenarkan..tp mesti berkasut..takde hal lah..hehe..

eiii....rindu sekolah!adik2 syg..esok akak dtg..hehe..nak tgk adik2 taun lps yg aku buli mase orientasi..haha!buli?tipu je..hehe..


budak gile..org sembahyang kami buat photo shoot..haha!

lokasi:surau sms kota tinggi


saya rindu zaman persekolahan!rindu je..tak nak pun sekolah lagi..haha!

END.

#doakan yang terbaik untuk esok..amiin

hey soul sister - train

time:3.40am/10 mac

mood:sing a song~

#this song dh beberapa hari ad kt blog ni..tp aku belum lagi post lirik dia kan?

#sempoi je lagu ni..sedap kan?hehe..

#nah2!

Hey Soul Sister - Train

Hey, hey, hey

Your lipstick stains on the front lobe of my left side brains
I knew I wouldn't forget you, and so I went and let you blow my mind
Your sweet moonbeam, the smell of you in every single dream I dream
I knew when we collided, you're the one I have decided who's one of my kind

Hey soul sister, ain't the Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey,hey

Just in time, I'm so glad you have a one-track mind like me
You gave my life direction, a game show love connection we can't deny
I'm so obsessed, my heart is bound to beat right out my untrimmed chest
I believe in you, like a virgin, you're Madonna, and I'm always gonna wanna blow your mind

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight

The way you can't cut a rug, watching you's the only drug I need
You're so gangsta, I'm so thug, you're the only one I'm dreaming of
You see, I can be myself now finally, in fact there's nothing I can't be
I want the world to see you be with me

Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio, stereo, the way you move ain't fair, you know!
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do tonight,
Hey soul sister, I don't want to miss a single thing you do...tonight
Hey, hey,hey

Tonight
Hey, hey,hey

Tonight


END.Align Center

debar?

time:1.00am/9 mac

mood:shut up!

memang r debar!bodoh..tak payah tanya r!

making me sick every moment..diam2 sdh..semua org tgh berdebar..ni kalau boleh tiap saat nak ckp..nak bgtau satu dunia pe?

masuk CNN r!

END.

#kenyataan palsu utk menenangkan diri sndr..sekian

Monday, March 8, 2010

all about myspace..n it's hilarious!

time:12.45am/9 mac

mood:LOL!

hehe..ini musim happy2..td aku browse web baru..current.com..best gak lah..byk video..lots of topic to0..tp aku tertarik kt comedy je r..

and i found a few video about myspace..kinda interesting and LMFAO!

here for u guys...








END.

#aku sndiri dh lame gile tak on9 myspace..hehe

how can i beg to differ?

time:11.40pm/8 mac

mood:relaxed

“A boy is a magical creature, you can lock him out of your workshop, but you can’t lock him out of your heart. You can get him out of your study, but you can’t get him out of your mind.”

oh my...can u please change it?because right now i'm totally agree with this quote..nak bantah tp mcm betul..nak sokong tp mcm berat hati..haha!dilemma pulak tiba2 ye?ngada2 ah kau..

as for me,that would not be necessary just for boy..certainly because if u love somebody u just can't get him/her out of ur mind..truely..sincerely..kenapa?tak setuju?tak apa..ini hanya pendapat..

tp kan..bnd ni mase love is in the air la..bila dh menyampah kalau boleh nama pun tak nak dengar..kn?kn?hehe..kantoi la kau..

eii..dh la..aku saje je nak share quote tu..nak bangkang..tp TERpaksa bersetuju..nk buat mcm mana kan..saya manusia biasa..punya hati dan perasaan..aww!gedik hell la kau zaimah..haha!

END.

#someone ask me at formspring.me,do i love iqwan ibrahim?hell yes!dia gay saya..so???haha!

Sunday, March 7, 2010

cinta hati baru!sy ada,awk ad?

time:1.30am/8 mac

mood:in the air!

eiii...nak menggedik selepas gelora..boleh?diizinkan tak?hehehehehehehe..gedik2..aww =P

td aku baru menitiskan air mata (dalam fikiran je la) kerana rumahku tiada air..sob3..kecewa hell!esok nk mandi mcm mana?euww...busuk2..tak nak!!!!!!!!

ok2..berbalik pd tajuk..ermm...dkt sblh kiri ni dulu ada gmbr kn?alah..gmbr lelaki hensem tu..nama dia kibum..sy kenal dia,tp dia tak kenal saya..romantik kn kami?haktuih..haha!

dia cinta hati aku dulu..aku ulang..DULU!ok?skrg aku nak tukar..hero baru aku adalah hero lama sblum kibum..sbb aku pilih dia semula ialah kibum terlalu ramai peminat..aku jeles nak mati..haha!sbb lain kerana kibum sdh tua..umur dia 23..hero baru ni lhr 1991..aku 1992..ok la kan..tak lah jauh sgt jarak umur kami berdua..haha!

korg kenal c.n.blue?korg knl drummer dia?yg hot meletup vavavo0 tu?knl tak?sini aku nk knlkn..ehehehehe..



Name: Kang Min Hyuk
Position: Drummer
Blood Type: A
Birthdate: 1991/06/28
Height Weight: 184cm 60kg
Hobby: Soccer, Basketball
Specialty: Flute
Attraction: Smiling eyes
Family: Parents + older sister
Favorite food: Fruits

teruja aku dgn dia!excited hell!hehe..td baru google gmbr2 terbaru dia..hehe..byk2..seronoknya!

korg ada tgk music video c.n.blue tak?lagu 'i'm a loner'?tgk la..tgk la..min hyuk oppa lo0ks so sweet in it!aww!tergoda aku!haha!gedik hell la aku mlm ni..

nk tgk gmbr cinta hati aku lg?
.
.
.
.
.
.
.


nah!

isn't he's hot handling his instrument??*melting*


i love him as his hair lo0ks as same as mine...except the colour ..sy xdye rmbut ok..

auww!he's hot even he's laughing out loud!

dia cinta hati saya skrg ini ok..jgn curi dia dari saya..nnt saya saman awak...sila takut..haha!



dulu ini kibum saya..skg tidak lagi..awak nak?ambil la..hehe


jadi..cinta hati baru!saya ada,awak ada??hehe =))

END.

#kenapa dia harus kacak dan muda?aku TERgoda!ahakz~

awak tau apa itu reactionless?

time:5.45pm/7 mac

mood:responseless

kau tau apa tu reactionless?ad jawapan tak untuk aku?dalam kepala aku tiada jawapan sbb aku REACTIONLESS di kala ini..wah2..skema sungguh bahasaku..

tiba-tiba jadi reactionless ek?kenapa ye?

sini aku nak cerita..malam tadi gua sms sama satu nombor..gua taip elok2.susun perkataan baik punya..ye r..ayat mesti power beb..

dan jawapan yg aku terima,

RM0.20 PLKN:Maaf! 920409****** tidak terpilih untuk menyertai PLKN SIRI 8/2010. Terima kasih

baik punya reply..haha!terkedu gua..dan gua reactionless..haha!gedik ah kau zaimah!

takde lah..aku pun tak tau nk cakap gembira ke sedih ke apa..sbb aku rasa biasa2 je kot..tak dapat bagus,kalau dapat pun ok la kot..kot la..haha!

ok..tu je laporan utk hari ni..till then..tunggu gua k..mlm nnt gua update lg..

END.

#plkn?????terngiang-ngiang perkataan tu kt telinga..

Saturday, March 6, 2010

awak tau apa itu angin gelora?

time:12.20am/7 mac

mood:uneasy

kau tau ape yg aku panggil angin gelora?kau fikir pantai ke?kepala otak kau..dlm hidup aku kalau namanya angin gelora,itu maksudnya angin aku tak baik..

lately aku cepat terasa..cepat naik marah..dunno why..pms kot..kot la..

internet lembab je aku dh mencar*t-car*t depan laptop ni..pernah hari tu aku hentak sekali laptop ni..uhh..nasib baik tak pecah..ganas kan..

skrg ni main game pun aku dh rase nak marah2..contohnya macam kene klik satu persatu dan bnd yg nak diklik tu byk hell!mmg hell la aku rasa!tensen nak mampus aku main bnd alah tu..

aku tak suka bnd yg leceh2..remeh2 dan kecil2 belaka..mcm mslh kecil2 tp kau boleh pulak nak besar2 kan..dalam hati KECIL aku pasti berkata,bodoh la kau..opss..

tp yg ini mmg aku tak tipu..aku rasa sape2 je yg besar2 kan mslh yg kecil aku rase mmg BODOH org tu...contohnya,mslh perselisihan faham bila org cerita lain tp cerita sbnrnya 1000 kali berbeza dr yg asal..kalau kau kene mcm tu,tak boleh ke kau cerita bnd yg btul tu sndr ke?tu pun nk bising2 tanye pndpt org ke?sepak nak?gedik eh kau..

eii..entry kali ni penuh dgn angin gelora..asyik hepi je kan..ambik kau..ribut dh dtg

habit aku yg pelik hell ialah, kau jgn cuit2 aku dr blkg..gua pantang nak mampus..elergi siot!

masa kt kelas dulu duduk dlm grouping, so dpn blkg ad org..takdir Tuhan,org blkg aku ni mmg jenis kuat mencuit..so,korg tau la apa jd kn?hari2 jgk la dia kene marah..yg dia pun satu..aku dh pesan awal2..jgn cuit aku,aku tak suka..yg kau tak paham bahasa apsal?padan muka kau..nasib baik kau tak terasa..tak de la aku hilang kawan psl cuit mencuit ni..

skg ni jugak aku tgh dlm mo0d cepat terasa..kau tau tak,kalau aku tgl pesan dan kau tak balas,aku terasa..rasa mcm apa slh aku, dia tak nak balas ni?haa..mcm tu la..aish..complicated la kau ni zaimah..gedik je..sekali sekala kn?

angin gelora bkn selalu..bukan selalu jgk korg happy kan?

aku tak suka,

-hal remeh temeh
-hal lembab
-hal berulang-ulang
-hal bodoh
-hal cinta
-hal yg tak ad kene mengena dgn aku tp menyusahkan aku

aku paling anti hal lembab-lembab ni..sbb tu aku selalu pijak siput bab* kalau aku jumpe..ceh..tipu je ni..aku syg haiwan walaupun siput bab*..hehe

once,my friend pnh tak nak tanya soalan dkt aku sbb dia dh faham sgt dgn perangai aku if aku terangkan org tu lmbt nak pick-up..uhh..sedihnya aku..kesian dia..sbb tu aku tak boleh jd cikgu kot..tp bile aku ajar org tu akan igt smpi bila2..yelah..cikgu garang ajar..mesti korg igt kan?kalau tak nnt cikgu jd incredible HULK! =))

eii...dah panjang gak aku merepek kan?haha!point sbnr aku nak bgtau ialah skg musim angin gelora aku..

END.

#aku jugak BENCI blog kau yg lmbt hell nk loading tu..