theOWNER

My photo
johor, Malaysia
iman mau kasi tinggi,kalau boleh nak kalahkan ustak

status semasa

sedang menikmati 'syurga' sebelum jatuh ke bumi.wee~

Monday, March 15, 2010

status : serabut!

time:2.00 am/16mac

mood:pening2~

serius pening isi macam scholarship form..ad web yg tak boleh buka la..form yg pelik2 la..aish..takpelah..tabahkan hati..aku nak kejar cita-cita..

mission aku bertambah..nak tau sbb apa?i heard a lot of story that mostly sbpians can't survive while in matriculation,pre-u n so whatever..so,i've made my mind that i shouldn't be like them who fail in the midway..seriously,i do care about what people said and what people taught..excuse me if u beg to differ..millions apologize if i'm sound overconfident..

aku tak pernah rasa sekolah luar..dari tingkatan 1 smpai lah ke SPM aku terperuk kt asrama..so,aku agak kekatakan bawah tempurung(peribahasa baru)..i'm so not 'up-to-date' like u guys..urgh forgive me on my ke'kuno'an..sedih bile org bercakap tntg kegagalan org lain tp kita pun terlibat sama..aku akui mmg ramai sbpians yg lingkup mse dkt universiti..tp knp org nmpk dyeorg je?sbb dyeorg sbpians?so u guys hv right nak judge dyeorg la?yg budak2 lain boleh terlepas dari pndangan korg la?hmm..

maaf la..aku emosi sikit..aku tau bkn sikit sbpians yg terkandas..tp mcm biasa la..sbpian pun manusia biasa..bukan yg luar biasa..jd ingat-ingat la sebelum judge org..

selesai dh aku muntahkan pendapat...aku nak mengarut lak..emosi aku mmg serabut skg ni..pening fikir psl scholarship..main apply je mmg la boleh..tp klu slh buat pilihan?nak aku makan pasir ke bile dh grad nnt?ish..i wish that i will always be a child..huhuhuhuhu

td semak balik all the scholarship..tibe2 ad pulak org suruh buka satu link..aku tnye2 dye suruh jgk buka..after buka,gua mencarut..serius temper..aku dh la tgh pening + mengantuk..dye buat dajal lak..korg nk tgk?tgk la..klik sini.

esok pulak dikhabarkan ada org nak dtg rumah..kalau yg rapat aku tak kisah kot..tp yg dtg ni tak rapat pun..kawan FB mak aku..bkn rapat mane pun..tp org tu terlebih peramah nk dtg rumah kiteorg..aku bkn tak suke org yg peramah ni..tp mcm tak selesa lak bile ad insan2 yg terlebih peramah ni..ketahuilah dikau..hidup aku sdg huru-hara dan kau menambahkan lagi kesulitannya..aiy0y0..

kalau korg bace smpi sini,SYABAS!aku ucapkan..ntah apa-apa aku bising2 ni pun korg bace..sumpah aku syg kau yg tgh bace ni..haha!

oh ye..utk kawan2 yg miss by an arrow or brape arrow pun ter'miss'..takpe lah kawan2..peluang tidak dtg sekali..peluang dtg bila awk yg jemput dia dtg..means,u create ur own opp0rtunity my dear..lgpun,Allah beri apa yg kita perlukan bukan apa yg kita mahukan..so,setiap sesuatu ad hikmahnya..jgn sedih ok kawan2..HE will always be right ur side..nak apa-apa,mintak DIA =)

setakat entry ini dipublishkan,aku dh pun apply 6 scholarship..ad yg utk law..ad jugak yg utk engineering..kita tgk je ap yg kite bakal dpt ok..tp kn..6 ni pun aku rse mcm tak cukup..haha!saya tamak..saya akuinye..btw,tamak utk kebaikan tak salahkan??

END.


16 comments:

zahidah said...

haaa ima syg kte la ni sbb kte baca smpi habis. hak3. ima sbp mne eh? taktau ponn. and and kite nmpk kt fb ima mrh bdk yg bg link tu. haha. pdn dgn dia. gatal nk sabotaj org. hmm, kte un nk apply scholarship gak. tp xtau nk apply mana. share lah link dkt blog, pls? :D thanks!

~ نورحياتي ~ said...

ya Allah!!!!

terkejut aku tengok link ko bg tuhh..

huhuhuh..gugur jantung,,wakakaka..

btw,good luck! :)

nawal said...

keadaan ko sme cam aku..

rumers tu wat aku cuak..

zaizax said...

uishhhh, kalo sis pon ngh serabut2 org kasi link mc tu, macam nak mencarut 100++ patah perkataan

iema_z said...

zahidah dear,i budak sains kota tinggi..link utk scholarship?ima bg kt fb nnt ok dear?

tkejut kn?serius tkejut kn?sbb tu ima tmper bile bukk..

yes nawal..tkut kn?sbb tu aku xnk lingkup cmtu..

iema_z said...

kn?kn?sakit hati kn?

Ibrahim Jamaluddin said...

kte brushe sme2 ye...aq ske ovrcfndnt tue..sbb tu mnnjukkan self esteem ko kuat..cam aq gak..hahaha:).gudluck!!!doakan aq gak~~

iema_z said...

yeah!together we strive!excell with confident!buahahahaha!

Lil' Caliph said...

ima, nk apply oversea ke?

iema_z said...

dh apply dh pun dear..

Billet-DOux said...

pening ak baca entri ko ne. huhu.

hantoo tu ak tak takut cool jer. hihi.

~up traffic ko dr pilipine. baikkan ak. ak nak adiah, min hyuk sorang pun cukup dah.. ehehe.

aNoZ said...

haha.. link ti mcm haram sket. aduh

ain amira said...

peh..naseb bek aku dpt brnafas lg pas tgk link 2..

mmg kuang ajo la spe yg bg kat kau..
hak3

ParkAir said...

hmm memang banyak form online ni x mesra pengguna. kena 2 3 kali try isi baru dapat..

iema_z said...

billet..min hyuk hak milik kekal aku yg abadi..haha!

encik anoz..link tu tahap kambing gurun punye..

ain!haha!cipan kn link tu?

parkair..form online ni ok.tp ima yg bodo2 sket nk gune..hehe

schokolart susu said...

babe,,...
law should be nice..
engineering should b great...
but cube pkir bout ur future...
law menjamin ape
engineering menjamin ape...
kalo nk taw pasal law lebih lnjut
try tanye kak farah yasmin...
kalo engineering nie actually byk peluang keje t...lebih2 lg mechanical engineering mcm k.bell nie, papa k.bell yg ckp la..coz dulu ade probs mcm nie gak.. btw my future will ends up kat company papa k.bell..ank beranak keje tmpat same la nanty...hehehe...
dgn kputusan zaimah yg superb tuh bleyh jew g mane2...trust me...
juz jgn silap pilih k...
pkir btul2...hehehe...