theOWNER

My photo
johor, Malaysia
iman mau kasi tinggi,kalau boleh nak kalahkan ustak

status semasa

sedang menikmati 'syurga' sebelum jatuh ke bumi.wee~

Sunday, August 15, 2010

zaman sekarang orang dah tak takut Tuhan ye?



hey u,
even if u don't have any religion,
or maybe u don't even believe in one,
u don't have the rights to curse on people who believe in theirs.

hey u,
even if u have big influences,
or maybe big power to change the world ,
don't u realized who create u?

hey u,
even if u don't practise any religion,
even if u don't want to follow any,
don't be so proud of not having any.

hey u,
don't u ever think even for a moment?
don't u afraid of ur Creator?
u won't live forever aren't u?
where will u go after ur last breathe?
think please,think...



p/s : kalau ye pun kau tak percaya,kalau ye pun kau tak nak hipokrit,janganlah bangga sangat dengan dosa2 yg kau buat tu..



tidakkah kau berasa malu sebagai manusia kerdil yg hanya menumpang di dunia yg sementara ini?


all of these came out after i read some blogs wrote about salleh gregor samsa..dunia sekarang,aku hanya mampu menggeleng kepala,mengeluh panjang





10 comments:

MOFASAD said...

inilah dunia zaman sekarang.. muzik juga salah satu faktor kiamat akan tiba

White Bird said...

dunia akhir zaman,semua benda makin jelas dipenghujung,mencabar pencipta.

zai said...

yeryer, betul tu. skrg ramai je. even melayu sendiri yg ic nya terang terang tulis religion ISlam pun dah tersasar jauh, hidup pun dah xmacam org islam. but i'm quite wonder, parents dorang tak pula tegur, or parents dorang pun lebih kurang.haha

maCy said...

baru baca entry mofasad. sangat sedihlah

iemaZAIMAH said...

mofasad,
perkara tu terjadi sbb muzik antara medium plg berkesan menyampaikan ideologi..kn?

whitebird,
xpercaya itu terserah..tp jgnlah smpi mencabar kekuasaan Pencipta..

iemaZAIMAH said...

sis zai,
itulah dye..kata org bayi itu ibarat kain putih,terserah pd pencoraknye utk mencorakkan..bile kain tu dh rosak,kite nk salahkan siapa?

macy,
rmai lg blogger wt entry mcm mofasad..cume org xsempat nk ltk semua..

luvly mya said...

hanya mampu menggeleng kepala dan mendoakan agar tidak terpesong seperti dia tym baca blog die tu.zaman sekarang.haih

iemaZAIMAH said...

mya dpt msuk blog dye x?due2 blog dye dh pvt klu xsilap lah..

Anonymous said...

salam, dear.. i really like ur post.. admire this post so much. but it will be sooo much better if u tutup aurat u complete set. then, it will be so much better posting about takut tuhan. :) no heart feeling

iemaZAIMAH said...

anon,
thanks sgt2..thanks..thanks :)